Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V Jihlavě dokončili nové parkoviště v Zimní ulici

/
/
/
410 Zobrazení



S dvouměsíčním předstihem oproti původně plánovanému termínu bylo v pondělí 26. srpna otevřeno nové parkoviště v Zimní ulici na sídlišti Horní Kosov v Jihlavě.

Jedná se o novostavbu pro 56 osobních aut, z toho jsou tři parkovací stání pro osoby s omezenou schopností pohybu a orientace. Parkoviště navíc obsahuje odvodnění zemní pláně a je kolem něj osazeno trvalé dopravní značení.

Pro zajištění obsluhy navrženého a stávajícího parkoviště na ulici Zimní vznikla novostavba propojovací komunikace v délce 83 metrů z nového parkoviště na ulici Jarní. Součástí výstavby parkoviště jsou i přístupové chodníky a nové kontejnerové stání.

„Stavět se začalo letos 20. května a hotovo bylo 22. srpna, kdy proběhla kolaudace parkoviště. Stavba byla nejen rychlejší, ale i levnější. Původní cena 4,8 milionů korun bude snížena o cca 280 tisíc na základě konečného zaměření a geometrického plánu,“ informoval náměstek primátorky pro dopravu Petr Laštovička.

Zhotovitel, společnost Eurovia CS, se přitom potýkal s řadou problémů. Kvůli nepředpokládanému uložení plynovodního potrubí byla tři parkovací stání upravena oproti původní projektové dokumentaci se souhlasem odboru dopravy. Stavebníci si rovněž museli poradit se špatnou únosností podloží a plochu pod parkovištěm a propojovací komunikaci sanovat.

  • Facebook
  • Twitter