Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V Jihlavě budou debatovat o systému parkování

/
/
/
285 Zobrazení



Před rozšířením systému parkování do dalších ulic a čtvrtí pořádá radnice v Jihlavě sérii tří besed s veřejností. První setkání se uskuteční v úterý 26. března, další pak 16. dubna a 21. května.

První ze série veřejných besed k parkování se uskuteční v tělocvičně ZŠ Seifertova Jihlava se v úterý 26. března od 17.30. Na jaře totiž čeká Jihlavu rozšíření nového systému parkování do dalších oblastí. Na konci dubna a na začátku května se budou zóny vyznačovat ve Fibichově ulici, Zahradní, Seifertově, Telečské, Na Sádkách, Žižkově. Wolkerově, Pod příkopem, Svatopluka Čecha, U Dvora a V Důlkách. Obyvatelé nejenom těchto ulic se mohou přijít na besedu seznámit s tím, co je přesně čeká a jaké výhody jim systém parkování přinese.

Pro lokality Ke Skalce a U Hřbitova nebo pro ulice Bratří Čapků, Sukovu, Mahlerovu, Filipa Bartáka, U Cvičiště a U Koželuhů se bude systém zavádět v průběhu května a beseda pro obyvatele těchto čtvrtí se uskuteční 16. dubna na ZŠ TGM Jihlava od 17.30.

Letos na jaře se bude systém zavádět ještě v oblastech a částech ulic Na Hliništi, Štefánikovo náměstí, Erbenova, 17. listopadu, Hamerníkova Jiráskova, Leoše Janáčka, Štursova, Vrchlického a Zborovská. Beseda pro tyto oblasti se uskuteční 21. května.

Na podzim je pak výhled dalšího rozšiřování do oblastí kolem nemocnice. Systém přinese i do nových oblastí své výhody místním i návštěvníkům. Všichni řidiči snadněji najdou na ulici volné místo díky pravidlům parkování. V ulicích budou všechna možná stání vyznačena modrými vodorovnými čarami, legální kapacita parkování se tak zvýší a parkující auta nebudou překážet ostatním.

Nová pravidla parkování zavedlo město loni v květnu. Území města se postupně rozděluje do oblastí, v nich jsou pak parkoviště ve třech režimech – modrém rezidentním, oranžovém návštěvnickém a fialovém střednědobém. Během několika měsíců si na novinku zvykla většina místních i návštěvníků a systém parkování si tak dostal do běžného režimu. Přesná data o obsazenosti parkovišť v různých dnech i časech pomohlo získat monitorovací auto.

Podrobnosti k systému parkování jsou na webu jihlava.cz/parkovani

Mapa s přehledným vyznačením oblastí, režimů a parkomatů je na webu jihlava.cz/mapaparkovani

  • Facebook
  • Twitter