Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Velikonoce v Muzeu Vysočiny Třebíč

/
/
/
225 Zobrazení



Muzeum Vysočiny v Třebíči připravilo na letošní Velikonoce akce a výstavy, první z nich se uskuteční v Náměšti nad Oslavou a Třebíči už v tomto týdnu a nabídnou workshop i vynášení Morany.

Exkurze do Galerie 12 a workshop v kovárně v Náměšti nad Oslavou nazvaná Prázdninový den se uskuteční ve čtvrtek 28. března od 8.00 do 15.00 s lektory Pavlem Tasovským st. a Pavlem Tasovským ml.
Cena: 300 Kč, přihlašování: Eva Novotná, e.novotna@muzeumtr.cz, 568 408 897.


Na sobotu 30. připravili muzejníci do Třebíče Velikonoční hrkání a tvoření. Tradiční průvod hrkaček a klapaček projde židovským městem, ukončený bude utopením Morany v řece Jihlavě. Účastníci vycházejí v 10.00 od třebíčského zámku. Po průvodu se sejdeme zhruba v 10.45 na Šmeralově statku v Centru tradiční lidové kultury v Cyrilometodějské ulici. Pro zájemci pracovníci muzea připravili pletení pomlázek a výrobu velikonočních a jarních zápichů do květináčů. Dílničky budou končit okolo 13.00.
Akci pořádá Muzeum Vysočiny v Třebíči ve spolupráci s vodními skauty z Přístavu Žlutá ponorka.

  • Facebook
  • Twitter