Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Den za obnovu lesa se letos uskuteční u Třeště

/
/
/
361 Zobrazení



Čtvrtý ročník celostátní lesnické akce pro veřejnost se bude konat v sobotu 23. září od 10.00 do 16.00, na Jihlavsku se celodenní program pro jednotlivce i rodiny uskuteční na revíru Pouště u Třeště, na polovině cesty ke Stonařovu, u rybníka Radkovec.

Jak vypadá práce trhače šišek? Jak při lesní práci pomáhá kůň? Nebo na čem si nejraději pochutnají lesní zvířata? Pro odpovědi na tyto i další lesní otázky si mohou zájemci dojít 23. září mezi 10.00 a 16.00 do revíru Pouště mezi Třeští a Stonařovem. Bude se zde totiž konat Den za obnovu lesa 2023, který pořádají Lesy ČR.

„Na účastníky čeká velmi bohatý program včetně možnosti zasázet si pár stromků a tím nám pomoci v obnově zdejších lesních porostů, které byly v předchozích letech silně zasaženy kůrovcovou kalamitou,“ doplnila Martina Miksová, revírnice z Lesní správy Pelhřimov Lesů ČR.

Více informací o akci a fotky z minulých ročníků najdete na http://sazimelesynovegenerace.cz/. Facebookovou událost, kde jsou vypsané další informace o programu či GPS lokalita místa akce, najdete zde.

  • Facebook
  • Twitter