Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V Havlíčkově Brodě přibyla další mateřinka, zájem o umístění dětí byl velký

/
/
/
908 Zobrazení



S novým školním rokem začnou děti navštěvovat novou mateřskou školu u ZŠ Konečná na Žižkově v Havlíčkově Brodě. Moderní objekt má dvě podlaží se třemi třídami. Dvě z nich zaplní děti mladší tří let, v jedné se paní učitelky budou starat o předškoláky starší tří let. Venkovní prostor doplnilo dětské hřiště, parkoviště a přístupové komunikace.

„Hlavním cílem projektu, s jehož financováním městu výrazně pomohla dotace, bylo navýšení míst v mateřských školách ve městě. Stávající kapacita nedostačovala požadavkům a poptávce ze strany cílových skupin, kterými jsou nejen děti v předškolním vzdělávání, ale i děti mladší tří let,“ popsal Marek Jokš z oddělení řízení projektů.

Evropská unie se prostřednictvím Integrovaného regionálního operačního programu podílela na financování stavby 90 procenty uznatelných nákladů, které činily zhruba 50 milionů korun.

S ohledem na každoroční počet žádostí o přijetí k předškolnímu vzdělávání by tak město mělo disponovat dostatečnou kapacitou bez nutnosti dlouhodobého využívání institutu udělování výjimek z nejvyššího počtu dětí. Současně také radnice reaguje na zvyšující se trend umísťovat děti mladší tří let do předškolních zařízení.

  • Facebook
  • Twitter