Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Dopravní policisté z Vysočiny změří svou dovednost

/
/
/
540 Zobrazení



Dopravní policisty z Vysočiny čeká v úterý 31. srpna měření praktických dovedností a teoretických znalostí v krajském kole soutěže, které se zúčastní celkem čtrnáct dopravních policistů z pěti dopravních inspektorátů územních odborů, z oddělení silničního dohledu Krajského ředitelství policie Kraje Vysočina a z dálničního oddělení ve Velkém Beranově.

„Hlavním účelem krajské soutěže je prověřit teoretické znalosti a praktické dovednosti dopravních policistů na krajské úrovni. Proto má krajská soutěž dvě části – teoretickou a praktickou část. Letošní soutěž bude opět postupová, kdy dva nejlepší policisté budou reprezentovat krajské policejní ředitelství v rámci celorepublikového kola soutěže,“ uvedl David Jirák, vedoucí odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Kraje Vysočina.

Teoretická část soutěže zahrnuje test z pravidel silničního provozu a test z odborných znalostí právních předpisů, které se týkají výkonu služby dopravních policistů. Na vypracování testu z pravidel silničního provozu mají účastníci časový limit. Praktická část soutěže, jízda zručnosti, se koná ve venkovním prostoru Polygonu autoškoly Musil v Jihlavě.

„ Poté se soutěžící a tým rozhodčích přesunou na křižovatku u autobusového nádraží v Jiráskově a Fritzově ulici, kde pokračuje praktická část soutěže. Zahrnuje řízení silničního provozu na křižovatce stanovenými pokyny po dobu pěti minut pro každého účastníka. V době, když budou řídit křižovatku policisté, bude vypnuta na křižovatce světelná signalizace. Řidiči i chodci se tak budou muset řídit pokyny policistů,“ doplnila Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

Časový harmonogram
8.15 slavnostní zahájení soutěže – Polygon Jihlava
9.30 začátek praktické části – jízda zručnosti – Polygon Jihlava
11.00 řízení křižovatky – Jiráskova – Fritzova (u autobusového nádraží v Jihlavě)
14.00 vyhlášení výsledků – Krajské ředitelství policie Kraje Vysočina

  • Facebook
  • Twitter