Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V Dukovanech budou mít energetici rušno i o Vánocích

/
/
/
777 Zobrazení



Na tři stovky pracovníků budou i na Štědrý den zajišťovat výrobu elektřiny a činnosti na odstaveném prvním výrobním bloku Jaderné elektrárny Dukovany. Kromě zajištění běžného provozu budou energetici pracovat na ukončení odstávky prvního bloku, na kterém od poloviny listopadu probíhá výměna paliva. Plného výkonu tak elektrárna dosáhne hned na počátku nového roku.

Operátoři blokových dozoren, mistři, strojníci, elektrikáři, technici, ale také pracovníci fyzické ostrahy, hasiči, kuchařky a další servisní pracovníci budou muset na Štědrý den opustit rodinné zázemí a jít do práce. Celkem 250 těchto pracovníků bude v Jaderné elektrárně Dukovanech zajišťovat nepřetržitou výrobu elektřiny, která je nezbytná pro sledování televizních pohádek, ale i k rozzáření tisíců vánočních stromečků.

„Jako energetici pracující v nepřetržitém provozu jsme na práci o Vánocích i jiných svátcích v průběhu celého roku zvyklí, ale vánoční období je přece jen trochu jiné. Co se týká doby štědrovečerní večeře, nebo nadělování dárků, naši blízcí už se tomuto režimu přizpůsobili, víme, že v tom nejsme sami, podobně jsou na tom i další profese,“ říká ředitel elektrárny Roman Havlín.

Za plného nasazení budou letos navíc probíhat ukončovací práce na prvním výrobním bloku, ve kterém energetici od konce listopadu vyměňují palivo. Ještě před jeho opětovným uvedením do provozu musí technici provést rozsáhlé kontroly a testy zařízení, na kterých se budou podílet další desítky pracovníků elektrárny i dodavatelů.

Jako poděkování za práci na Štědrý den, dostali všichni sloužící pracovníci od ředitele elektrárny Romana Havlína pozvání na čtvrteční oběd nebo večeři. Vybrat si budou moci z tradiční štědrovečerní nabídky rybí polévku, řízek z kapra, případně kuřecí řízek, jelení medailonky, moravské uzené s křenovou omáčkou nebo čočku.

  • Facebook
  • Twitter