Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V Brtnici odstartuje letní sezona v Muzeu Josefa Hoffmanna

/
/
/
700 Zobrazení



Zahájení výstavy Josef Hofmann – Otto Prutscher a zahájení nové sezony v Muzeu Josefa Hoffmanna v Brtnici se bude konat v neděli 30. června ve 12.00 na zahradě Muzea Josefa Hoffmanna.

Výstava Josef Hoffmann – Otto Prutscher je jedním z výstupů dlouhodobé přeshraniční spolupráce Moravské galerie v Brně s MAK Wien (Museum für angewandte Kunst), předním rakouským muzeem užitého umění. Výstava poukazuje na provázanost Josefa Hoffmanna s jeho žákem a později nejbližším spolupracovníkem Otto Prutscherem, důležitou osobností secesního hnutí Wiener Sezession, designérem a architektem.

Návštěvníci Muzea – Rodného domu Josefa Hoffmanna si tentokrát kromě výstavy mohou intenzivně užít i nově zpřístupněnou zahradu, která nabízí občerstvení v mobilním baru nebo relaxační zónu s knihovnou. Architektonický návrh na úpravu zahrady vypracovala architektonická kancelář Chybík + Krištof, která nyní získala mezinárodní ocenění Design Vanguard 2019, určené pro nejlepší mladé architekty. V zahradě je navíc umístěn Freedomek od architekta Marka J. Štěpána – nízkoenergetický mobilní dům, který odkazuje na nový směr architektury a současně na návrat ke kořenům bydlení. Ten poslouží jako zázemí k doprovodným programům muzea. Novinkou je také půjčovna elektrokol.

  • Facebook
  • Twitter