Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V babyboxu v třebíčské nemocnici byl nalezen chlapeček. Dostal jméno Pavel

/
/
/
364 Zobrazení



V pátek 23. února o půl osmé večer oznámilo signalizační zařízení vložení miminka do Babyboxu. V babyboxu byl nalezen podchlazený chlapeček s váhou 3790 gramů. Stabilizaci jeho zdravotního stavu zajistil tým dětského a novorozeneckého oddělení Nemocnice Třebíč.

Podle posledních zpráv se má čile k světu a dostal jméno Pavel. „Pavel vstoupil dvířky babyboxu do nového života v pátek 23. 2. 2024 v 19:28 a sestřička Simona mě ujistila, že je na první pohled v pořádku, pupečník má zavázaný tkaničkou možná od bot. Pavel byl oblečený v modrém triku s bílými hvězdičkami a bílých dupačkách, které pravděpodobně zdědil po starším sourozenci.
Je to třetí třebíčské děťátko a druhé letošní. První v novém babyboxu z dílny Zdeňka Juřici z nedaleké Náměšti nad Oslavou, který jsme otvírali 11. prosince loňského roku. Skóre holky kluci je nyní 143:119 ve prospěch holčiček.
Prosím Jaroslava Černého, šéfa marketingu České mincovny, aby nechal vyrazit zlatý dukát s číslem 262. Česká mincovna obdarovává všechna děťátka odložená do babyboxu tradičně zlatým dukátem,“ uvedl Ludvík Hess v tiskové zprávě pro veřejnost.

  • Facebook
  • Twitter