Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V areálu jihlavské nemocnice vyroste nová budova záchytky

/
/
/
778 Zobrazení



Za čtyři měsíce by měli mít opilci z Vysočiny nové zázemí. V těchto dnech začala nová historická etapa protialkoholní záchytné stanice v Jihlavě. Firma převzala staveniště a už v polovině letošního prosince by mělo být pracoviště uvedeno do provozu. Stavba vyjde na téměř 18 milionů korun. 

Nová budova protialkoholní záchytné stanice bude stát na místě v areálu jihlavské nemocnice zhruba za čtyři měsíce. Rychlost je dána tím, že se nebude jednat o klasickou zděnou stavbu, ale modulární systém: „To zkrátí celou akci od založení základní desky na osm až deset týdnů,“ popisuje provozně technický náměstek jihlavské nemocnice Alexander Filip.

Nová stanice nahradí stávající, která nevyhovuje zejména požadavkům nové legislativy na velikost plochy jednotlivých kójí pro pacienty, dispozičního uspořádání a požadavků na hygienické a přístrojové vybavení. Výstavbu provede firma Navláčil stavební firma, s. r. o., která byla vybrána na základě výběrového řízení za cenu 17 996 420,92 Kč bez DPH. Provoz by měla stanice v novém kabátě zahájit v polovině letošního prosince.

  • Facebook
  • Twitter