Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V areálu jihlavské nemocnice se otevřela nová budova záchytky

/
/
/
774 Zobrazení



Opilci z Vysočiny mají nové zázemí. Protialkoholní záchytná stanice v Jihlavě je zkolaudovaná. Od začátku dubna se provoz přesune do nových prostor. Stavba vyšla na téměř 18 milionů korun.

Nová budova protialkoholní záchytné stanice stojí v areálu jihlavské nemocnice u vjezdu z ulice U Cvičiště. Stavba začala na podzim loňského roku. Nejedná se o klasickou stavbu, ale o modulární systém. Nová stanice nahradila stávající, která nevyhovovala zejména požadavkům nové legislativy na velikost plochy jednotlivých kójí pro pacienty, dispozičního uspořádání a požadavků na hygienické a přístrojové vybavení. „Stavba samotná s sebou nese daleko více vylepšení, než naplnění požadavků legislativy. Dojde k významnému vylepšení sociálního zázemí jako jsou sprchy, toalety nebo šatny, a to jak pro klienty, tak pro obslužný personál,“ říká provozně-technický náměstek jihlavské nemocnice Alexander Filip.

Pro zlepšení mikroklimatu byl instalován systém rekuperace vzduchu kojí, kdy je z prostoru odsáván vzduch přes rekuperační jednotku, je předehříván vzduch čistý, a cestou chodeb je přiváděn zpět do kójí. O tepelnou pohodu se stará podlahové vytápění. Ochranu obsluhy před možným útokem zvenčí zajišťují bezpečnostní okna ještě posílená o bezpečnostní fólii. Na bezpečnost klientů v kójích bude dohlížet nový kamerový systém. V předchozím zázemí bylo devět míst, v novém je jedenáct míst.

Výstavbu provedla firma Navláčil stavební firma, s. r. o., která byla vybrána na základě výběrového řízení za cenu 17 996 420,92 Kč bez DPH.

  • Facebook
  • Twitter