Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Úžasná oslava skupiny Variace, říkají fanoušci

/
/
/
803 Zobrazení



V klubu Oko v Havlíčkově Brodě se v sobotu 3. prosince od 20.00 uskutečnila narozeninová Mikulášská party kapely Variace. Nechce se uvěřit, že skupina Variace oslavila 35 let od svého založení. Dlouhá doba je nejspíš vidět na dětech členů kapely.

Na začátku oslavy měla krásný a vtipný proslov Maruška Sabolová. Kdo pozorně poslouchal, dozvěděl se mnoho zajímavostí z historie oslavenců, nejen co se týkalo hudby. Po Marušce se objevila na pódiu dcera jiného muzikanta a přinesla dort. Byla to Eva Žáčková (donedávna Nováková ). Jak uběhla léta a přibyla váha vtipně ukázal Petr Sabol, když na sebe navlékl jeansovou bundu pamatující jeho začátky působení ve Variaci. Po humorném úvodu začala Variace hrát skladby od svého založení po současnost.
Starší skladby připoměly pamětníkům jejich mládí a taneční zábavy či plesy s Variací. Pogratulovat přišli i bývalí členové skupiny Variace a někteří dokonce zazpívali.
Prvním hostem na podiu byl Jiří Uttenndorfský a zazpíval Variaci na renesanční téma od Vladimíra Mišíka. Další píseň byla Šípková Růženka, kterou kdysi dávno zpíval Jiří Schellinger a vypůjčil si ji od kapely Deep Purple. Druhým hostem byl Martin Novák, který zazpíval píseň od Deep Purple pod názvem When the blind man cries a od skupiny Progres 2 skladbu Muž, který se podobá odvrácené straně měsíce.
Na oslavu se dostavily nejen děti muzikantů, ale i pamětníků. Oslava skupiny Variace se uskutečnila za podpory rodinných příslušníků i podpory jejich přátel a kamarádů. Velké poděkování patří všem, kteří se postarali o občerstvení a přivítání hostů. Všichni asi budou dlouho vzpomínat na oslavu, která se protáhla do nedělního rána.

Současná sestava Variace ve složení: Luděk Novák – saxofon, housle a zpěv ( 35 let v kapele), Petr Sabol – kytara, zpěv (členem je 32 let), Josef Melena – baskytara, zpěv (členem 20 let), Aleš Tuček – klávesy, akordeon (členem 3 roky) a Václav Soukup ml. – bicí (členem 15 let).

  • Facebook
  • Twitter