Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Úspěchy havlíčkobrodských zdravotníků

/
/
/
1534 Zobrazení



Zdravotnice Nemocnice Havlíčkův Brod sklidili na podzim hned několik ocenění. Na konci září byly oceněny Laktační ligou ČR havlíčkobrodské laktační poradkyně, v říjnu pak pacienti – stomici vybrali havlíčkobrodskou stomickou sestru jako jednu z deseti nejlepších a nejvstřícnějších v republice.

Při historicky prvním ocenění laktačních poradkyň a dlouholetých podporovatelů kojení v ČR, které se uskutečnilo na konci září 2018 v Emauzském klášteře v Praze, získaly ocenění i naše laktační poradkyně Jana Blažková, Lenka Hovorková a primářka dětského oddělení Magdalena Chvílová Weberová. Oceněním byla symbolická perla jako Kapka mléka.
Havlíčkobrodská poradna pro kojící maminky nabízí těhotným a kojícím matkám a jejich příbuzným konzultovat problémy související s laktací- například nástup laktace, technika a problematika kojení, výživa kojící ženy, kojení a léky, prospívání dítěte, nejistota ohledně množství a kvality mléka, problémy s odstavováním atd. Její součástí je i NON STOP horká linka, kde naše laktační poradkyně poskytují rady 24 hodin denně a je skutečně využívaná.

Hana Brabcova stomici

Druhé ocenění před několika dny získala stomická sestra. České ILC0 /dobrovolné sdružení stomiků / ocenilo zdravotní sestry, které se o stomiky starají nejlépe. Vybrali je sami stomici. Mezi oceněnými je i havlíčkobrodská stomická sestra Hana Brabcová, která se zasadila o založení klubu v Havlíčkově Brodě. „Ocenění mne samozřejmě potěšilo, protože pro zdravotní sestřičku je největší radostí spokojený pacient,“ uvedla Hana Brabcová.

Sestřička z chirurgického oddělení Nemocnice Havlíčkův Brod Hana Brabcová pracuje se stomiky šest let. Prvotně nastoupila na jednotku intenzivní péče, po návratu z mateřské se začala věnovat septické chirurgii a právě stomikům. Stomická poradna funguje v havlíčkobrodské nemocnici už 18 let a prošli jí stovky pacientů. Poradna pomáhá pacientům od jejich příjmu do nemocnice, přes období operace, propuštění z hospitalizace i období následném. Klub stomiků při naší nemocnici funguje od počátku roku 2017. Jeho hlavním posláním je věnovat se problematice stomií a jejich ošetření, zásadám stravování i úhradě zdravotních pomůcek pojišťovnami a nejaktuálnějším informacím z této problematiky.

České ILCO se takto rozhodlo vyzdvihnout a ocenit potřebnou a důležitou práci sestřiček pro stomiky. „Empatické a odborně vzdělané sestry jsou pro nás stomiky strážnými anděly. Pomáhají vyrovnat se s těžkou operací, vyberou správné pomůcky, naučí s nimi pracovat. Pravidelně kontrolují stomii, poradí, uklidní,“ dodala předsedkyně Českého ILCO Marie Ředinová.

  • Facebook
  • Twitter