Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Ulice u nové arény v Jihlavě budou bezpečnější

/
/
/
425 Zobrazení



Jihlava získala dotace na úpravu ulic Tolstého a Jiráskova, které leží v bezprostřední blízkosti budoucí Horácké multifunkční arény. Opravovat se budou nejen komunikace, ale i chodníky či osvětlení.

Jihlava opraví jedny z nejvytíženějších ulic ve městě. Městu se podařilo získat dotaci z  Integrovaného regionálního operačního programu ve výši 15,296 milionu korun na rekonstrukci ulic Tolstého a Jiráskova. 

Na silnici v ulici Tolstého budou nově zvýšené prahy a komunikace se zúží na dva jízdní pruhy. V plánu je tam i výsadba stromů. V místě napojení výjezdu z podzemních garáží v ulici Jiráskova dojde k vybudování bezpečnostního ostrůvku. V obou ulicích jsou v plánu nové chodníky s bezbariérovými úpravami. Opraveno bude i veřejné osvětlení a světelná signalizace pro chodce.

Cílem prací je kompletně upravit okolí budoucí Horácké multifunkční arény tak, aby bylo bezpečné jak pro chodce, tak i pro řidiče. Předpokládané celkové náklady na projekt jsou odhadnuty na 37 milionů korun včetně DPH a hotovo by mělo být nejpozději v červenci 2026.

  • Facebook
  • Twitter