Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Účetní soutěž vyhráli v Jihlavě domácí středoškoláci

/
/
/
1500 Zobrazení



Vysoká škola polytechnická Jihlava pořádala ve středu 16. ledna pátý ročník Účtování versus účetnictví, soutěže určené pro čtvrté ročníky středních škol. Letos se zapojilo 15 týmů studentů ze čtyř středních odborných škol z Kraje Vysočina, Jihočeského i Středočeského kraje.
Studenti museli prokázat schopnost ekonomického a účetního myšlení, obstojně si vedli i v náročnějších částech, které byly zaměřené na vykazování informací v účetních výkazech reálných firem.
Na prvním místě se umístily Kristýna Pelejová, Eva Munduchová a Aneta Kolouchová z OA, VOŠZ a SZŠ, SOŠS Jihlava. Škola tak obhájila první místo, které její studenti vybojovali už v loňském roce. Soutěže se účastnili dále studenti ze Střední školy technické a obchodní Dačice, Obchodní akademie Neveklov a SŠOS SČMSD, Žďár nad Sázavou, s. r. o.

Výherkyně

„Cílem soutěže bylo umožnit maturantům otestovat si své účetní znalosti, porovnat je se znalostmi studentů z jiných středních škol a poznat jiný pohled na účetnictví,“ uvedla organizátorka Kateřina Berková z Katedry ekonomických studií VŠPJ. Hlavním partnerem soutěže se stala společnost Účetnictví on-line, a. s., kterou zastupovala Zuzana Králová. Vítězům předala dárkové poukazy na nákup v Alza.cz v hodnotě 2 000 Kč. Ceny věnovala do soutěže také společnost Fox Games, s. r. o., a Vysoká škola polytechnická Jihlava. Kromě cen a soutěže samotné studenti ocenili i možnost prohlédnout si školu včetně specializovaných laboratoří. Na další ročník soutěže pro studenty čtvrtých ročníků středních odborných škol se studenti mohou těšit v příštím roce.

 

 

  • Facebook
  • Twitter