Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

U Antonínova Dolu si připomenou nedonošené děti

/
/
/
791 Zobrazení



 Celosvětový den nedonošených dětí si  připomenou v sobotu 17. listopadu u kapličky u Antonínova Dolu u Jihlavy. Oblastní charita Havlíčkův Brod ve spolupráci s Nemocnicí Havlíčkův Brod pořádá Bohoslužbu za děti do dlaně.

Bohoslužba se uskuteční v sobotu 17. listopadu od 14.30, je prosbou za nedonošené děti, jejich rodiče a ty, kdo se o ně po porodu a celé následné roky starají.

Za poslední desítky let se vytvořila skupina pacientů, bývalých nedonošených dětí, která má své specifické zdravotní, psychické i výchovné obtíže. K těmto dětem patří jejich rodiče, kteří byli při porodu dítěte vážně psychicky traumatizováni právě předčasným narozením. Pro rodiče je péče o těžce nezralé nebo závažně nemocné dítě je péčí intenzivní a dlouhodobou.

Pacientská skupina nedonošených dětí a zachráněných těžce nemocných novorozenců se vyčlenila zponenáhlu i tak, jak počet přežívajících miminek roste. V současnosti jde o více než 8 % dětí nízké porodní hmotnosti – asi 10 000 rodin ročně. Na světě se ročně narodí cca 16 milionů nedonošených dětí.

Bohoslužba, věnovaná nedonošeným dětem a jejich rodičům je připomínkou všech rozměrů života člověka. Protože bez síly vzájemné mezilidské pomoci a někdy i pomoci osudu péče dlouhodobě vyčerpává, vede k slzám, narušeným vztahům a bolesti. Má být výrazem naděje, prosbou a poděkováním.

Je věnována všem, kteří provázejí dítě od okamžiku předčasného porodu až po roky dalšího vývoje a jsou průvodci rodičů na jejich cestě nejistoty, obav i radosti.

  • Facebook
  • Twitter