Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Týden sociálních služeb v Jihlavě: Seniorům se představí Anděl Strážný

/
/
/
475 Zobrazení



Jihlava se i letos připojuje k Týdnu sociálních služeb. V týdnu od 3. do 9. října jsou naplánovány dny otevřených dveří jihlavských organizací, které pomáhají seniorům, drogově závislým nebo zdravotně postiženým lidem.

Bude možné podívat se například do zázemí příspěvkových organizací města, jako je Denní a týdenní stacionář Jihlava na Královském vršku nebo Integrované centrum sociálních služeb (ICSS) Jihlava.

Své dveře otevře veřejnosti například i Domov pro seniory Lesnov, a to hned v pondělí 3. října. „Na klienty pak během celého týdne čeká bohatý program. V plánu je Svatováclavská taneční zábava, cvičení s prvky jógy, mše svatá nebo koncert Kristiána Šebka z brněnského divadla, který je mezi našimi seniory velmi oblíbený,“ uvedla ředitelka ICSS Alena Řehořová.

Koláče pro Bárku

Ve středu 5. října pak mohou lidé podpořit Bárku – domácí hospic Jihlava. „Na akci Koláč pro Bárku nám mohou lidé darem padesáti korun přispět na péči o nevyléčitelně nemocné. Jako poděkování od nás dostanou koláč. Na Masarykově náměstí budeme od 7.30 do 16.00,“ uvedl Marek Mašát z jihlavské charity. Posláním jihlavského hospice je prostřednictvím zdravotní, sociální, psychologické a duchovní podpory umožnit těžce a nevyléčitelně nemocným prožít poslední období svého života doma, v kruhu svých blízkých.

Kdo by nestihl na Bárku přispět ve středu, bude mít příležitost ještě v pátek 7. října na podzimním jarmarku. Stánek charity bude na náměstí od 10.00 do 15.00. Lidé se v něm navíc dozvědí více o službách hospice.

Poděkování a ocenění

V rámci Týdne sociálních služeb letos proběhne v gotické síni jihlavské radnice už tradiční ocenění zaměstnanců v sociálních službách. Připraven tam pro ně bude i kulturní program, o který se mimo jiné postará Drumband z Denního a týdenního stacionáře Jihlava. Na závěr bude vyhrazen prostor pro neformální diskusi s přítomnými, která poskytne možnost k vzájemné výměně poznatků, námětů a zkušeností se zástupci vedení města.

Nově se letos v rámci Týdne sociálních služeb uskuteční i několik besed pro seniory v Domě s pečovatelskou službou Za Prachárnou 43, Jihlava, kde bude představena tísňová služba organizace Anděl Strážný.

  • Facebook
  • Twitter