Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Nejrychlejší česká parní lokomotiva projede v neděli přes Vysočinu při cestě na Slovensko

/
/
/
1403 Zobrazení



Nejrychlejší česká parní lokomotiva projede v neděli 2. října přes Vysočinu při cestě na Slovensko, lokomotiva řady 498.104 Albatros, kterou vyrobily v roce 1954 Škodovy závody, zastaví v Havlíčkově Brodě a Žďáře nad Sázavou.

Lokomotiva je v péči bratislavského Albatros klubu a v neděli se vydá na cestu zpět z Lužné u Rakovníka do hlavního města Slovenska. Železniční fanoušci při této příležitosti mají možnost svézt se vlakem vedeným touto historickou lokomotivou.
Lokomotiva 498.104 Albatros byla jednou z ozdob Národního dne železnice v Plzni. Lokomotiva nyní našla přechodný domov v Muzeu ČD v Lužné u Rakovníka.
V neděli 2. října vyjede z Lužné u Rakovníka nostalgický vlak, vedený touto parní lokomotivou směr Praha a Brno. Předpokládaný odjezd vlaku z Lužné je kolem 10.00, přesný jízdní řád bude zveřejněn na stránkách cdnostalgie.cz. Souprava bude složena ze salonního vozu, jídelního vozu, kde bude během jízdy zajištěno občerstvení, a soupravu doplní historické vozy Rybáky.
Vlak bude zastavovat ve stanicích Praha-Vršovice, Kolín, Kutná Hora, Havlíčkův Brod, Žďár nad Sázavou, Tišnov a Brno dolní nádraží. Jízdné je pouze úsekové mezi dvěma sousedními stanicemi: dospělý 150 Kč, děti 6 až 15 let 120 Kč. Prodej jízdenek bude probíhat ve vlaku.

  • Facebook
  • Twitter