Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Tříkrálová sbírka 2024 vynesla i přes nepřízeň počasí přes čtyři miliony korun

/
/
/
241 Zobrazení



Oblastní charita Třebíč ukončila k poslednímu lednu sčítání výtěžků 569 pokladniček Tříkrálové sbírky za Třebíčsku. Díky štědrosti dárců a nasazení koledníků i dalších pomocníků v obcích, městysech a městech se letos výtěžek sbírky opět zvýšil.

V pokladničkách bylo vybráno krásných 4 074 788 Kč (o 245 463 Kč víc jak vloni), k tomu je třeba přičíst i příspěvky on-line kasičkou (37 050 Kč) a přímo na účet (19 811 Kč). Celková částka tak dosáhla dosud nevídaných 4 131 649 Kč, oproti roku 2023 vzrostla o 251 079 Kč.

V Třebíči a přilehlých obcích je výtěžek 690 691 Kč, což je o 46 059 Kč více než vloni. Výtěžek sbírky se zvýšil i v mnoha jednotlivých obcích našeho okresu.

Do tříkrálové koledy se už tradičně zapojili studenti Katolického gymnázia Třebíč, do ulic vyšli také skautské oddíly od těch nejmladších až po dospělé, oddílek Holahoj, aktivní byli i samotní pracovníci Charity a mnoho přátel a dalších příznivců Charity. Tříkrálová sbírka je společným dílem velkého množství ochotných a nadšených lidí.

„Můj známý si na Tříkrálovou sbírku pravidelně bere dovolenou a koledování si doslova užívá,“ prozradila jedna z pracovnic Charity, která se s ním podílí na obcházení třebíčských ulic ve čtvrti Horka-Domky.

„I když nám déšť letos rozmočil a zkroutil papírové koruny, promáčel pláště a vítr nám skrz oblečení zavál chlad až na tělo, nevzdali jsme to a podařilo se nám svůj svěřený úsek obejít. O to víc nás teď hřejí radostné výsledky,“ vzpomíná další koledník Lukáš.

„Příznivé ohlasy jsme zaznamenali na naši letošní novinku – průvod Tří králů na koních s doprovodem prostého lidu i měšťanů v historických kostýmech po Karlově náměstí k radnici a poté k živému betlému, se slavnostním troubením trubačů a následném vzájemném setkání všech účastníků při drobném občerstvení,“ sdělila Marta Valová, koordinátorka Tříkrálové sbírky na Třebíčsku a připojuje: „I my jsme spokojeni, jak se akce vydařila, a tak si myslím, že se za rok můžeme těšit zas…“

„Velké díky vám obětavým pomocníkům sbírky, koledníkům, i vašim rodinám za podporu,“ říká ředitel Oblastní charity Třebíč Petr Jašek a dodává: „Děkuji také vám, kdo jste do sbírky přispěli jako dárci. Velmi si vaší přízně vážíme.“

  • Facebook
  • Twitter