Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Tři havárie vyšetřovali policisté v úterý na Třebíčsku a Žďársku

/
/
/
611 Zobrazení



Na Třebíčsku a Žďársku vyšetřovali policisté v úterý 26. října tři dopravní nehody, při který se zranilo pět účastníků a zdravotníci je museli ošetřit. Celková škoda přesáhla devět set tisíc korun.

K první nehodě vyjížděli policisté po půl sedmé ráno ve Žďáře nad Sázavou. „Devětačtyřicetiletý řidič projížděl s nákladním autem DAF po Dolní ulici ve Žďáře nad Sázavou a u místního kulturního domu neponechal dostatečný boční odstup od kachlového obložení domu kultury. Pravou zadní částí vozu narazil do kachlového obložení, které poškodil. Ke zranění osob při nehodě nedošlo. U řidiče policisté na místě dopravní nehody dechovou zkouškou vyloučili alkohol,“ popsala Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině. Hmotnou škoda na voze a na kachlovém obložení činí podle policistů 30 000 korun. Případ dopravní nehody vyřešili policisté na místě uložením pokuty v příkazním řízení.

Okolo deváté hodiny ranní se stala druhá havárie v Jinošově na Třebíčsku. „Řidič tahače s návěsem projížděl po silnici II/399 v Jinošově ve směru od Náměště nad Oslavou k Velké Bíteši a při průjezdu levotočivou zatáčkou v prostoru tříramenné křižovatky nepřizpůsobil rychlost jízdy a s jízdní soupravou se převrátil na pravý bok. Následně narazil do sloupu elektrického vedení, svislého dopravního značení a do zaparkovaného osobního vozu VW. Náraz ho odhodil na terasu domu a přístřešek u terasy. Vysypaný náklad poškodil okenní tabule u domu. Při dopravní nehodě vznikla hmotná škoda v celkové výši 785 000 korun. Policisté u sedmadvacetiletého řidiče provedli orientační dechovou zkoušku, jejíž výsledek byl negativní,“ dodala. Podle informací policistů se při dopravní nehodě nikdo nezranil.

Ke třetí nehodě došlo odpoledne před čtrnáctou hodinou na silnici III/36064 v Třebíči. „Dvaadvacetiletá řidička s osobním vozem Škoda projížděla po silnici ve směru od Slavic na Mikulovice. Při průjezdu pravotočivou zatáčkou vjela do protisměru a čelně se střetla s protijedoucím osobním vozem VW, jehož řidička jela ve směru na Slavice. Při dopravní nehodě se lehce zranily řidičky obou vozů a tři nezletilé spolujedoucí ve voze VW. Všichni byli na místě ošetřeni osádkou vozidla zdravotnické záchranné služby a poté převezeni do Nemocnice Třebíč k dalšímu vyšetření. Při dopravní nehodě vznikla hmotná škoda na vozidlech ve výši asi 90 000 korun. U obou řidiček policisté vyloučili dechovou zkouškou požití alkohol,“ uzavřela Dana Čírtková. Další okolnosti dopravní nehody šetří policisté z dopravního inspektorátu v Třebíči.

  • Facebook
  • Twitter