Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Tři expozice zahájí ve čtvrtek v jihlavské galerii

/
/
/
575 Zobrazení



V Oblastní galerii Vysočiny v Jihlavě ve čtvrtek 18. listopadu zahájí vernisážemi tři výstavy, první nese název Sestry Válovy – Pod jedním nebem, druhá Petra Švecová – Atlasy a ostrovy a třetí Maria Komarova – Odradky.

„Sestry Válovy, narozeny ve stejný den stejného roku byly nerozdělitelné, a přesto ve své práci dokázaly být individuální. Výstava je představuje v trochu jiné podobě, než je známe. Na výstavě zároveň v komornější formě představí své práce čtyři autoři, pro některé bylo setkání s Jitkou a Květou iniciační pro jejich tvorbu, jiné spojovalo hluboké přátelství a další byl jejich souputníkem a celoživotním obdivovatelem. Hosty výstavy budou: Jiří Petrbok, Klára Spišková, Olbram Zoubek, Josef Žáček,“ popsala kurátorka Dagmar Šubrtová. Začátek je v 17.00.

V 18.00 bude v galerii Alternativa zahájena výstava Petry Švecové nazvaná Atlasy a ostrovy. „Dva světy. Jeden, kde existují pravé i ostré úhly, ale i tak je měkký a vláčný. A druhý, průsvitný, plný oparů a jinovatky, kde jen to, co není zahrocené, je možné. První pokoj má plochý strop, druhý je klenutý. Nebo je to naopak? Na tom ale vůbec nezáleží, důležité je jen to, co je jim společné,“ doplňuje kurátor Jiří Kovanda.

Zvuková galerie IGLOO hostí od 18.30 vernisáž výstavy Marii Komarové nazvanou Odradky. „Z nalezených předmětů a elektroakustických přístrojů autorka vytváří dočasné konstelace, ve kterých každodenní věci dostávají nové významy a podoby. V jejích rukou se neživé věci proměňují v jakési drobné robotické bytosti, projevující pohybem a zvukem vlastní charakter a nálady,“ uzavírá kurátor: Miloš Vojtěchovský.

  • Facebook
  • Twitter