Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Třebíčský spolek Fšem otevírá debatu o sexu

/
/
/
460 Zobrazení



Péče FŠEM – tak zní název vzdělávacího, diskuzního a doprovodného programu spolku Fšem, v jehož rámci se v pátek 23. června uskuteční workshop a stand-up show pražské organizace Konsent, výstava Ne-klid a koncert skupiny viah.
Program se zaměří na téma sexu, sexuálního obtěžování a intimity.

Začne ve 14.30 workshopem v kavárně Za Pecí a posléze se přesune na dvorek hotelu Kocour. Třebíčský kulturní spolek Fšem v měsíci červnu přichystal program věnující se sexu a sexuálnímu obtěžování. Při této příležitosti do Třebíče pozval neziskovou organizaci Konsent, která od roku 2016 boří mýty o sexu a sexuálním násilí. Lektorky Veronika Haumerová a Marcela Poláčková zde povedou tříhodinový workshop pro rodiče, posléze vystoupí na dvorku hotelu Kocour ještě s další kolegyní ve stand-upu proti obtěžování na veřejnosti.
Workshop s názvem Jak mluvit s dětmi o sexu proběhne 23. června od 14.30 do 17.30 v prostorách kavárny Za Pecí. Nabídne zúčastněným rodičům aktivity, v rámci kterých se dozví nové informace, dostanou tipy a doporučení a vyzkouší si praktická cvičení. Workshop stojí 150 Kč a je třeba se na něj dopředu přihlásit.


Večerní část programu proběhne od 19.00 na dvorku hotelu Kocour. Konsent vystoupí se svým stand-upem, který se věnuje tématu sexuálního obtěžování na veřejnosti. Návštěvníci dostanou zajímavé tipy, a to například jak pomoci oběti, když se stanou svědky nevhodného chování. Na vystoupení Konsentu naváže koncert pražské elektronické skupiny viah. Členky svůj hudební projekt popisují jako “elektronický holčičí tandem, který si jede svoje – holky v něm experimentují se synťáky, které se jim zrovna dostanou pod ruku, zpívají a tančí”. Ke spolupráci letos přizvaly
Tomáše Martínka (TMA), hudebníka, který nápaditě propojuje prvky elektronické a klasické hudby. Během celého programu pak bude k vidění také open air výstava Ne-klid, která představí melancholické fotografie třebíčské studentky umění a mladé fotografky Barbory Brimové.
Další informace k jednotlivým částem programu najdou zájemci na Facebooku a Instagramu spolku Fšem. Na workshop se lze přihlašovat prostřednictvím zprávy na sociálních sítích Fšem, na e-mailu spolekfsem@gmail.com nebo na čísle 776580811.

  • Facebook
  • Twitter