Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Třebíčskému baseballovému talentu přišla pozvánka ze zámoří

/
/
/
1048 Zobrazení



Ze zámoří dorazila pozvánka pro sedmnáctiletého baseballistu Třebíče Nuclears Lukáše Hloucha, aby se zúčastnil světových výběrů profesionální organizace Major League Baseball (MLB).

Začátkem října bude mít možnost v Phoenixu (Arizona, USA) předvést své hráčské dovednosti před více jak třemi stovkami scoutů a vysokoškolských hlavních trenérů z USA. Na MLB World Selection Showcase pojede Lukáš společně s Danielem Padyšákem z Kotlářky Praha. Českou republiku budou na výběrech reprezentovat pouze tito dva baseballisté.
„Je to pro mě obrovská čest zúčastnit se tak velké baseballové akce. Strašně si příležitosti vážím! Je to moje první showcase. Moc se těším a budu se snažit co nejlépe na tuto akci připravit!“ řekl mladý odchovanec Nuclears serveru baseball.cz po obdržení pozvánky od Zacha Graefsera z vedení MLB.
Lukáš i Daniel jsou také čerstvými medailisty z letošního mistrovství Evropy juniorů do 18 let. Bronz společně s nimi vybojovali i další zástupci Vysočiny – hráči Marek Krejčiřík, Miroslav Křivánek a Lukáš Pacal společně s asistentem reprezentačního trenéra a managerem třebíčského týmu Janem Gregorem.

Stříbrné medaile z evropského šampionátu žáků do 12 let dovezli na Vysočinu (zleva) Kateřina Kuchaříková, Tomáš Wasserbauer, Jakub Čevela, Vojtěch Šabacký a Jan Bilíček. Pro Českou republiku tak zároveň vybojovali postup na mistrovství světa, foto: Petr Kuchařík

Dobrou práci s mládeží v Nuclears dokládá také hned pětinásobná účast hráčů Třebíče na ME žáků do 12 let, kde společně s reprezentačním výběrem vybojovali druhé místo a postup na mistrovství světa. Stříbrné medaile z evropského šampionátu dovezli na Vysočinu Kateřina Kuchaříková, Tomáš Wasserbauer, Jakub Čevela, Vojtěch Šabacký a Jan Bilíček.

Odchovanci Nuclears mají také šanci se pravidelně objevovat na soupisce extraligového týmu mužů, který patří svým složením k nejmladším v nejvyšší soutěži. O víkendu hostil stadion Na Hvězdě dvojutkání extraligy hráčů do 21 let a Třebíč s Lukášem Hlouchem na nadhazovacím kopci nedala svému soupeři moc šancí. Závěrečné dvě směny utkání, ve kterém Nuclears porazili Hrochy Brno 7:0, doházel další třebíčský talent Robin Vávra. Ve spolupráci s bezchybnou obranou nepustil na metu jediného pálkaře.
Odveta už byla vyrovnanější a Třebíč podlehla Hrochům až v dohrávce poslední směny 7:10, když před jejím začátkem ještě držela vyrovnaný stav 7:7. Cenné zkušenosti měl v tomto utkání příležitost nasbírat teprve patnáctiletý nadhazovač Lukáš Smejkal.

  • Facebook
  • Twitter