Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Třebíčská nemocnice pořídila speciální lůžko pro těžce obézní pacienty

/
/
/
1051 Zobrazení



 Nemocnice Třebíč pořídila první bariatrické lůžko, které je určeno pro pacienty až do 454 kg. Současně lze rozšířit ložnou plochu až na 140 x 220 cm. Lůžko je dodáno i s váhou do 522 kg a elektrickým pohonem, takže transport pacienta zajistí pouze jeden člověk.

Díky tomuto speciálnímu lůžku nemocnice zajistí kvalitní a důstojnou péči pro obézní pacienty. Dosud museli při převozu silně obézních pacientů pomáhat hasiči a široký zdravotnický personál.
Na oddělení JIP a ARO jsou standardně lůžka s maximální nosností 250 kg, jedná se však o rovnoměrné zatížení lůžka, nikoliv o hmotnost pacienta. Maximální hmotnost pacienta na standardním lůžku se pohybuje okolo 180 kg. „Nemocnice stále častěji přijímá pacienty kolem 180 kg a objevují se i pacienti, který mají výrazně přes 200 kg. Jejich transport zajišťují hasiči. Tyto pacienty nebylo možné dříve ani uložit na lůžko a hasiči je přenášeli na plentách. Následná manipulace s těmito pacienty byla pro personál velmi obtížná,“ popisuje ředitelka nemocnice Eva Tomášová.

Nové bariatrické lůžko bude sloužit při přijetí těžce obézního pacienta celé nemocnici
Lůžko zajistí maximální komfort pacientovi, protože lze rozložit na ložnou plochu 224 cm x 122 cm, přičemž standardní je 200 x 85 cm. Toto lůžko má speciální kombinovanou matraci proti proleženinám, které jsou u těchto pacientů velkým problémem. Umí také zvážit pacienta, což je základní informace, která je nezbytná pro správné vedení léčby a podávání léků. V neposlední řadě lůžko má elektrický pohon, takže pacienta může převážet v rámci nemocnice jeden člověk a pacient tak není vystaven stresu, jako když ho transportuje po nemocnici skupina hasičů a celý tým zdravotníků.

  • Facebook
  • Twitter