Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Lidé jsou vděční, že díky sestřičkám v domácí ošetřovatelské péči nemusí být v nemocnici

/
/
/
658 Zobrazení



Zájem lidí o Charitní ošetřovatelskou službu při Oblastní charitě Havlíčkův Brod stále roste. Za rok 2017 péčí tamních zdravotních sestřiček prošlo kolem 760 lidí a předpoklad pro rok 2018 je ještě vyšší. S tím souvisí i požadavek na posílení pracovních týmů v rámci Havlíčkobrodska. 

Charitní ošetřovatelská služba byla společně s Charitní pečovatelskou službou prvním projektem havlíčkobrodské Charity. Zdravotní sestry dojíždějí přímo domů za pacienty, kde je ošetřují přesně podle indikace jejich praktického lékaře. Vykonanou péči hradí za pacienta zdravotní pojišťovna. „Smyslem naší služby je snaha zvládnout zdravotní stav klientů tak, aby mohli zůstat ve svém přirozeném sociálním prostředí. Pro každého je totiž důležité být doma. A většinou naši péči vyžadují starší lidé, pro které je to ještě podstatnější,“ vysvětlila vrchní sestra Charitní ošetřovatelské služby  Veronika Kusínová.

Domácí péči mohou využívat lidé žijící na území havlíčkobrodského okresu. Sestry například podávají léky ve všech formách včetně injekčních, zajišťují odběry krve a ostatního biologického materiálu, kontrolují fyziologické funkce organismu a krevní tlak, sledují a kontrolují stav diabetiků, usilují o prevenci a případně léčí dekubity, pečují o onkologicky nemocné nebo o pacienty po amputacích a úrazech. Kvalifikovaných zdravotních sestřiček není nikdy dost, proto Charitní ošetřovatelská služba i Domácí hospicová péče uvítají nové tváře na pracovní poměr nebo dohodu hledající smysluplné uplatnění svých znalostí a dovedností.

Jak zmínila Veronika Kusínová, u sester v domácí péči je samozřejmostí důraz na vzdělávání a také na spolupráci s dalšími odbornými pracovišti v regionu. „V každodenní praxi vidím, že sestra v domácí péči má větší možnost se realizovat. V porovnání s nemocnicí mohu říct, že v domácí péči je i více času na každého pacienta, za což jsou lidé a jejich rodiny velmi rádi a velmi vděční. Uvědomují si, že díky našim sestřičkám nemusí trávit čas v nemocnici, pokud to není nutné, ale že mohou zůstat doma, kde je snad každému nejlépe,“ uvedla vrchní sestra.

Zdravotní sestry v rámci havlíčkobrodské Charity působí v Charitní ošetřovatelské služběDomácí hospicové péči.

 

  • Facebook
  • Twitter