Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Třebíč slavila sto let republiky

/
/
/
822 Zobrazení



Oslavy stoletého výročí vzniku republiky probíhaly v Třebíči od pátku 26. října do neděle 28. října. Program začal v pátek zasazením Lípy republiky před divadlem Pasáž v Třebíči. 

V divadle na slavnostním koncertu, kde starosta města Pavel Janata předal Cenu města Třebíče Pavlu Navrkalovi, zazněla Smetanova Má vlast v podání Filharmonie Hradec Králové. Následoval pietní akt před budovou radnice, kdy zástupci vedení města položili za svitu pochodní věnce k pamětním deskám na budově radnice. A poslední páteční akcí byla videomappingová show, promítaná na starou budovu radnice na Karlově náměstí.

V sobotu probíhal probíhal po celý den program na Karlově náměstí, střídaly se místní soubory s módní přehlídkou, swingové kapely, ZUŠ Třebíč, Arabes, Motus, Míša a Míša, mažoretky Cheerladies, ale také dobrovolní hasiči, Ampulka, Klub vojenské historie a další. Divácky nejočekávanější byl příjezd prezidenta Masaryka na radnici, uložení časové schránky do kupole městské věže, současně s průvodem všech účinkujících, nebo koncert Ondřeje Havelky a orchestru Melody Makers. Současně mohli lidé navštívit program na Podzámecké nivě. Zde se představily tábory Junáků a Sokolů, Scarabeus, DDM a také Štvanci Brno s výcvikem prvorepublikové jezdecké kavalerie. Sobotní program vyvrcholil večerním ohňostrojem na Karlově náměstí.

Celé oslavy zakončila v neděli slavnostní mše svatá v Bazilice sv. Prokopa.

 

Více fotografií.

  • Facebook
  • Twitter