Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Třebíč Nuclears se připravuje na první první extraligový zápas nové sezony

/
/
/
393 Zobrazení



Už v pátek 31. března odstartuje nový ročník nejvyšší baseballové soutěže. Třebíč Nuclears přivítá od 19.00 ve sportovním areálu Na Hvězdě tým Eagles Praha a tento zápas se zároveň stane premiérovým duelem hraným pod zbrusu novým umělým osvětlením.

Jediný zástupce Vysočiny v Extralize si o víkendu pozval v rámci přípravy tým Munchen Haar Disciples, účastníka německé nejvyšší soutěže, který loni obsadil třetí příčku v jižní skupině Bundesligy. Třebíč se představila už v téměř kompletním složení a svého soupeře porazila ve všech třech utkáních poměrem 5:1, 3:1 a 5:0.

Na nadhozu se představili i noví nadhazovači, kteří se můžou pochlubit účastí na nedávném World Baseball Classic v Japonsku. Lukáš Hlouch je v Třebíči doma a do svého mateřského celku se vrací po angažmá u brněnských Hrochů. Z Tempa Praha pak do Nuclears před novou sezónou přestoupil Jake Rabinowitz.

„Byl to dobrý způsob, jakým začít sezónu. Obdrželi jsme pouze dva doběhy a naši nadhazovači i obrana byli plně soustředěni. To odkazuje na tvrdou práci, kterou naši kluci odváděli v přípravě. Na pálce jsme měli hodně kvalitních nástupů proti dobrým nadhazovačům a byli jsme si schopni zajistit dostatek doběhů na výhru,“ hodnotil přípravu Třebíče její hrající trenér Jeff Barto a přitom nešetřil chválou svých svěřenců.

„V nové sezóně se může stát cokoliv. Dobré nadhazovače i pálkaře má každý klub. A všichni zároveň máme kontrolu nad svým osudem. Myslím, že máme tým, se kterým jsme schopni vyhrávat. A nevidím žádný důvod, proč bychom nemohli být znovu v Play-Off,“ odpověděl hrající trenér Třebíče Jeff Barto na otázku, jaké jsou cíle Nuclears pro novou sezónu. „Přijďte podpořit naše kluky na stadion. Uvidíte zde také nová světla a zázemí, které zde právě stavíme. Je to fantastický krok dopředu. Nejen pro třebíčský, ale i český a evropský baseball. Po tom, jak se národní tým prezentoval na World Baseball Classic, je teď myslím ten nejlepší čas přijít se podívat na baseball,“ uzavřel své povídání pozvánkou pro fanoušky lodivod Třebíče Jeff Barto.

Úvodní foto: Adam Vávra. Tým Třebíče stále patří k týmům s nejnižším věkovým průměrem. A extraligové zkušenosti sbírá v dresu Nuclears řada jejich mladých odchovanců. Na snímku dobíhá na druhou metu osmnáctiletý Jan Urbánek junior v utkání s Munchen Haar Disciples.

  • Facebook
  • Twitter