Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Studenti měřili síly v krajském kole Geologické olympiády



Muzeum Vysočiny Jihlava spolu s Národním geoparkem Vysočina připravily krajské kolo Geologické olympiády na Vysočině. Z 29 soutěžících ve dvou kategoriích si v pondělí 27. března za mladší kategorii nejlépe vedli gymnazisté z Chotěboře, ve starší kategorii bodovala studentka z Bystřice nad Pernštejnem a student z jihlavského gymnázia.

Soutěžící prokazovali teoretické znalosti z různých oborů geologických věd i praktické znalosti při poznávání nerostů a hornin. Vítězi a postupujícími do národního kola se v kategorii mladších účastníků stali Johana Kramářová a Petr Semrád z Gymnázia Chotěboř, na druhém místě byl Oskar Švoma z Gymnázia Ad Fontes v Jihlavě a na třetím místě Pavlína Součková z Gymnázia Chotěboř.

V kategorii starších studentů se vítězkou stala Daniela Kostková z Gymnázia v Bystřici nad Pernštejnem, na druhém místě se umístil Jan Lahoda z Gymnázia Jihlava (oba postupují do národního kola) a na třetím místě Jiří Němec z Gymnázia Chotěboř.

  • Facebook
  • Twitter