Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Tradiční Den zdraví letos v Jihlavě na novém místě

/
/
/
659 Zobrazení



Jak odnaučit kuřáky jejich zlozvyku, měření glykémie, nebo jak zjistit, že jsme si správně umyli ruce. Nově budeme také malovat a líčit rány, jako ve filmu. Pravidelný Den zdraví se bude letos konat v novém kabátě. Z nemocnice jsme ho přesunuli do jihlavského obchodního centra Citypark.

Preventivní prohlídky mohou zachránit život. I když se totiž cítíte dobře, může u vás začínat některé onemocnění, které je zatím bez příznaků: „Touto akcí chceme upozornit na důležitost prevence a odpovědnost každého z nás za své zdraví. Chodit k lékaři na preventivní prohlídky rozhodně není zbytečné, a to by si lidé měli uvědomit,“ říká náměstkyně ošetřovatelské péče jihlavské nemocnice Hana Hladíková s tím, že lidé procházející kolem stánků Dne zdraví by se na pár minut mohli zastavit a zkontrolovat svůj stav.

Nově se akce přesunula do obchodního centra Citypark. Na místě budou zdravotníci určovat hladinu glykémie, měřit se bude měřit oxid uhličitý v plicích a nabídnuta pomoc Poradny pro odvykání kouření. Epidemiologická sestra ukáže, jak si správně umýt a vydezinfikovat ruce a vysvětlí, proč je správné mytí rukou důležité. Nutriční terapeuti poradí ohledně výživy, porodní asistentky představí novinky pro nastávající maminky. Na místě bude poradna pro dárce krve i kostní dřeně, zdravotníci také podají informace pro ty, kteří čekají na výměnu kyčelních a kolenních kloubů. Zástupci Krajské hygienické stanice poví více o očkování.

Novinku na Dni zdraví ocení všichni milovníci filmů. Zdravotníci z operačních sálů nalíčí zájemcům poranění a ukáží ošetření a také to, jak se šije rána. Den zdraví pro veřejnost se koná v jihlavském obchodním centru Citypark v pátek 29. dubna mezi 10.00 a 18.00.

  • Facebook
  • Twitter