Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Temná noc duše v jihlavské galerii

/
/
/
433 Zobrazení



V Oblastní galerii Vysočiny v Jihlavě v Komenského ulici začíná ve čtvrtek 12. srpna vernisáží výstava Temná noc duše. Představuje díla dvanácti českých vizuálních umělců a umělkyň. Jejich výběr není náhodný. Zájemci si ji mohou prohlédnout až do 17. října.

Tvorbu zastoupených autorek a autorů, mezi něž patří Zbyněk Baladrán, Sarah Dubná, Jiří Franta a David Böhm, Habima Fuchs, Anna Hulačová, Barbora Kleinhamplová, Jan Krtička, Jaroslav Kyša, Viktorie Langer a Tereza Severová, charakterizuje zvýšená citlivost k současné společenské situaci. „Některé/ří představují výrazný hlas své generace, který v českém uměleckém prostředí silně rezonuje, jiné/ní jsou spíše tichými pozorovatelkami a pozorovateli, což ale neubírá nic na síle jejich uměleckého vyjádření. Setkání s každou z vystavených prací ve mně v uplynulých pěti letech silně zarezonovalo – ať už na pozadí zjištění o fatální destrukci naší planety, strachu z neznámého v podobě uprchlické krize nebo šířící se virové nákazy. Ještě dnes si dokážu vybavit pocity úzkosti a tísnivé ztráty, částečného prozření, ale také sounáležitosti plynoucí z těchto setkání,“ popisuje kurátorka výstavy Nina Moravcová.
Vernisáž začíná v 17.00 a zájemci si expozici mohou v jihlavské oblastní galerii prohlédnout do poloviny října.

  • Facebook
  • Twitter