Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Téma náhradní rodinné péče na Vysočině propaguje Týden pěstounství

/
/
/
648 Zobrazení



Tento týden, od pondělí 18. října, bude na Vysočině patřit tématu náhradní rodinné péče. Týden pěstounství nabitý zajímavými akcemi a hlavně informacemi bude probíhat až do pátku 22. října. „Veřejnost zveme především na čtvrtek 21. října od 15.00 do 18.00 hodin do Cityparku Jihlava, kde se budou moci potenciální zájemci o pěstounství setkat s odborníky, podiskutovat a získat základní informace. Odbornější část bude doplněná zábavnou. Děti si užijí tanečky s moderátorem Milanem Řezníčkem, nebude chybět malování na obličej, tvořivé dílničky, soutěže a hry nebo fotící bedýnka,“ přiblížil Martin Jelínek, vedoucí Oddělení sociální ochrany a prevence Krajského úřadu Kraje Vysočina.

V pondělí a ve středu 18. a 20. října budou moci zájemci o problematiku náhradního rodičovství navštívit Dny otevřených dveří na městských úřadech a v doprovázejících organizacích. Program se bude skládat z přednášek pro pěstouny, z informačního servisu a poradenství a část bude patřit opět dětem – v Třebíči totiž na pondělí 18. října od 15.00 do 18.00 hodin v místním komunitním centru plánují hry pro děti a divadlo s maňásky.

Úterý 19. října se v kongresovém sále v sídle Kraje Vysočina na Žižkově ulici v Jihlavě uskuteční konference k náhradní rodinné péči pod názvem Nové trendy v náhradní rodinné péči. „Celou konferenci otevře rozhovor s dívkou, která je od svých tří let v pěstounské péči. Dále se budeme věnovat chystaným změnám v oblasti náhradní rodinné péče, pobytovým zařízením pro děti i dodržování práv dítěte v lékařské praxi. Druhá část konference se bude zabývat hodnotou rodiny dítěte a vzdělávání,“ upřesnila Miluše Průšová z krajského odboru sociálních věcí.

Táhneme za jeden provaz

Zábavný program čeká na veřejnost i potenciální zájemce o pěstounskou péči ve čtvrtek 21. října v Cityparku Jihlava. Program akce Táhneme za jeden provaz je součástí projektu spolufinancovaného Evropským sociálním fondem a zajišťuje ho Krajský úřad Kraje Vysočina ve spolupráci s orgány sociálně-právní ochrany dětí při městských úřadech a neziskovými organizacemi. Na místě budou stánky pro setkání s odborníky, představí se jednotlivé organizace, jejichž zástupci přiblíží celý proces zprostředkování náhradní rodinné péče. V celém čase od 15.00 do 18.00 program oživí doprovodné aktivity nejen pro děti, kterými bude provázet moderátor Milan Řezníček.

Poděkování v podobě zábavného odpoledne v Robinsonu

Celotýdenní program uzavře v pátek 22. října Setkání pěstounských rodin Kraje Vysočina v Rodinném parku Robinson v Jihlavě. „Půjde o tradiční poděkování a ocenění pěstounů z Vysočiny. Děti z pěstounských rodin získají drobný dárek a budou moci zdarma se svými rodiči prožít páteční odpoledne v největším zábavním parku na Vysočině,“ doplnila Miluše Průšová s tím, že po celou dobu volného programu budou pěstounům a jejich svěřeným dětem k dispozici pracovníci krajského úřadu a psycholog k možnosti využití konzultace.

Více o programu se mohou zájemci dočíst pod tímto odkazem: https://www.kr-vysocina.cz/vismo5/dokumenty2.asp?id_org=450008&p1=63881&id=4109450.

Týden pěstounství je pořádán v rámci projektu „Aplikace inovativních postupů v rámci sociální ochrany a prevence v Kraji Vysočina“, reg. č. CZ.03.2.63/0.0/0.0/15_007/0015546, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.

  • Facebook
  • Twitter