Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Policisté pomáhali na Jihlavsku ženě, kterou zbil její manžel, muž na ně zaútočil nožem

/
/
/
832 Zobrazení



Útokem na policisty skončil případ, při kterém řešila hlídka oznámené fyzické napadení. Policisté pomáhali na Jihlavsku ženě, kterou zbil její manžel. Při vykazování násilníka z obydlí, agresivní čtyřicetiletý muž na policisty zaútočil nožem, skončil v policejní cele a soud na něho uvalil vazbu. 

„Případ pro policisty začal v neděli 23. prosince, když před jedenáctou hodinou večer přijali na tísňové lince 158 oznámení o fyzickém napadení, ke kterému došlo v obci na Jihlavsku. Ženu zbil její manžel, ta utekla a vyhledala pomoc u sousedů, kteří přivolali policii. Vzhledem ke zranění ženy přivolali policisté na místo také zdravotnickou záchrannou službu, která ženu odvezla na ošetření do nemocnice. Muž byl v domě, násilného jednání se nedopustil poprvé, a proto ho policisté šli vykázat z obydlí. Za dveřmi ale stál muž s nožem v ruce, proti jednomu z policistů provedl náhle výpad a pokusil se ho bodnout. Policistovi se podařilo bleskovou reakcí útoku vyhnout a nůž ho nezranil. Muže policisté odzbrojili a zadrželi. Muž byl pod vlivem alkoholu, dechové zkoušce se ale odmítl podrobit. Policisté zajistili zbraň, kterou muž měl, jednalo se o bojový útočný nůž, takzvaný bodák.
Po vyšetření lékařem byl podezřelý muž umístěn do policejní cely,“ popsala událost policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Na základě důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání čtyřicetiletého muže z Jihlavska. „Muž byl obviněn ze zvlášť závažného zločinu násilí proti úřední osobě spáchaného se zbraní,“ dodal Radomír Němec, vedoucí oddělení obecné kriminality s tím, že trestným činem mohla vzniknout těžká újma na zdraví policisty. Soud rozhodl o jeho vzetí do vazby a policisté čtyřicetiletého ho eskortovali do věznice. Případ kriminalisté dále vyšetřují. „Za spáchání zvlášť závažného zločinu násilí proti úřední osobě hrozí trest odnětí svobody až na dvanáct let,“ dodal vedoucí jihlavských kriminalistů. Napadená žena byla po ošetření z nemocnice propuštěna. Na základě šetření policisté zjistili, že ji muž opakovaně udeřil do oblasti hlavy. Napadení ženy šetří policisté jako podezření ze spáchání přestupku proti občanskému soužití.

  • Facebook
  • Twitter