Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Také lidé na Vysočině zamířili v pátek k volbám ve větším počtu než obvykle

/
/
/
461 Zobrazení



První den voleb v pátek 8. října hlásí lidé z různých míst Vysočiny větší zájem voličů než obvykle, na některých místech se hned po 14.00 zaplnily volební místnosti a voliči museli čekat na možnost vhodit svůj volební lístek do uren. Podobnou situaci hlásila média z většiny míst České republiky.

„V Bystřici nad Pernštejnem hned po otevření velký zájem a do všech okrsků po celé odpoledne a večer chodilo hodně lidí. Evidentně je velký zájem,“ hlásil po uzavření volebních místností v Bystřici nad Pernštejnem fotograf a redaktor Vysočina-news.cz Michal Mašek, který si nestihl vyřídit voličský průkaz, a tak cestoval z Bystřice hodinu a půl do Světlé a zase zpět do Bystřice, aby mohl odvolit.
Také ze Světlé nad Sázavou hlásil, že v první den voleb do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky hlasovalo ve městě a v místních částech v průměru 47 % voličů a že zájem je větší než jindy.
Podobná situace panovala podle zjištění naší redakce v některých volebních místnostech v Havlíčkově Brodě i jinde na Vysočině, kde stejně jako na všech místech regionu i České republiky mají voliči možnost rozhodnout svým hlasem ještě v sobotu 9. října až do 14.00. Poté volební komise začnou se sčítáním hlasů pro jednotlivé strany a kandidáty. Následně dojde ke druhém sčítání, v němž budou hlasy přepočteny pro úspěšná volební uskupení s více než pětiprocentním ziskem v prvním sčítání.

  • Facebook
  • Twitter