Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Tábory na Jihlavsku mohou pokračovat, ani veřejné akce se neruší

/
/
/
648 Zobrazení



Veřejné akce na Jihlavsku budou pokračovat, pořadatelská služba a organizátoři jsou ale povinni zajistit, aby měli účastníci každé hromadné akce zakryté dýchací cesty. Také dětské tábory mohou pokračovat a to bez roušek, těch se opatření hygieniků netýká.

První větší hromadná akce se v Jihlavě uskuteční už ve čtvrtek 16. července. Půjde o promenádní koncert s dechovou kapelou Rebelka se začátkem v 16.00. „Vystupující umělci jsou jediní, kteří na takové akci nemusejí mít roušku, opatření se totiž nevztahuje na osoby při provádění autorského díla např. divadelního, tanečního nebo hudebního představení,“ uvedla Alena Dvořáková z Krajské hygienické stanice Kraje Vysočina (KHS). Doplnila, že roušky nejsou povinné ani na dětských táborech.

Jinak mají pořadatelé všech hromadných akcí ve vnitřních i vnějších prostorách podle ní povinnost zajistit dodržování tohoto nařízení a upozorňovat všechny návštěvníky a diváky, aby si roušky nasadili.

Situace s vývojem onemocnění se prozatím podle hygieniků vyvíjí příznivě. „V celém Kraji Vysočina jsou za uplynulých 24 hodin k 15. červenci pouze tři nové případy a z toho dva s přímou vazbou na ohnisko na Jihlavsku,“ uvedla ve středu po 15.00 Alena Dvořáková z KHS.

V neděli se uskuteční také další představení ze série Ježkových pohádkových nedělí na parkáně u Brány Matky Boží a to v neděli 19. července od 18.00. „Z důvodu onemocnění herce z divadla Komedianti na káře se sice ruší představení Furiantská pohádka, ale nahrazujeme ho představením O Palečkovi, které odehraje Divadýlko Mrak z Havlíčkova Brodu,“ dodala za pořadatele z města Jihlava Michaela Marešová s tím, že i na toto představení bude umožněn vstup pouze s rouškou.

Na magistrátu roušky nenařizujeme, ale doporučujeme je při všech úředních jednáních s tím, že na mnoha místech není možné dodržet rozestupy větší než 1,5 m. „Platí zásada dodržování tohoto epidemiology daného odstupu. Pokud musíte být k sobě navzájem nebo s klienty v bližším kontaktu, pak si, prosím, na takovou pracovní aktivitu roušku nasaďte,“ žádá tajemník jihlavského magistrátu Evžen Zámek.

Úředníci i organizátoři hromadných akcí se mohou při vyžadování zakrytých dýchacích cest odkazovat na nařízení KHS, které platí od 14. července od 15.00 a vyplývá z něj zákaz pohybu a pobytu všech osob bez ochranných prostředků dýchacích cest (nos, ústa) jako je respirátor, rouška, ústenka, šátek, šál nebo jiné prostředky, které brání šířeni kapének, a to:
a) v prostředcích městské hromadné dopravy,
b) v motorových vozidlech, s výjimkou, jsou-li sami v uzavřeném vozidle, nebo s výjimkou, že cestují společně s ostatními členy domácnosti,
c) v provozovnách činností epidemiologicky závažných, s výjimkou stravovacích služeb,
d) ve všech maloobchodních prodejnách,
e) v nákupních centrech s prodejní plochou přesahující 5 000 m2,
f)ve všech zdravotnických zařízeních (včetně ambulantních),
g) ve všech zařízeních sociálních služeb (včetně odlehčovací a domácí péče),
h) na hromadných veřejných akcích konaných ve venkovních i vnitřních prostorách,
i) a dále na všech místech, kde jsou osoby v kontaktu 1,5 m a kratším, s výjimkou bydliště.

  • Facebook
  • Twitter