Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Šachový festival České Budějovice 2020

/
/
/
595 Zobrazení



Začátek prázdnin zasvětili šachisté z Vysočiny na černobílých polích. V Českých Budějovicích se ve dnech 1.-9. července konal mezinárodní Šachový festival, který byl od omezení k

Koronaviru v tomto termínu jedinou rozsáhlejší akcí na světě. Přenosy byly online přenášeny do všech koutů světa. Klání se konalo v klimatizovaných prostorách hotelu Clarion Congres a zúčastnilo se ho celkem 196 šachistů a šachistek z osmi zemí světa, z důvodu omezení byli odmítnuti hráči z USA, Izraele, Asie a některých států Evropy. Hrály se tři turnaje a na dvou měl své zastoupení i KŠSV.

První turnaj – uzavřený velmistrovský turnaj- Closed GM – deset účastníků, kde polovinu tvořili hráči ČR. V celkovém pořadí se před čtyřku českých hráčů dostal Donchenko Alexandr a vítězství putovalo do Německa.
Výsledky

Druhý turnaj – OPEN České Budějovice – z celkové účasti sto účastníků zde měl KŠSV své zastoupení a mladí šachisté nás hezky reprezentovali. O medaile bojoval i GM Petr Velička (trenér talentované mládeže KŠSV, který hraje za ŠK HM Ostrava) se ziskem 6,5 bodu obsadil sedmé místo a od vítěze ho dělilo pouze pomocné hodnocení 4,5 bodu. Vítězem se stal Jan Miesbauer ŠK DP Praha se 6,5 bodu a jako jediný v tomto turnaji porazil talentovaného desetiletého Václava Finka (TJ Desko Liberec), který má ve své kariéře skvěle vykročeno a obsadil páté místo.
Na turnaji si dobře vedl rodák ŠK Světlá nad Sázavou Petr Brož, t. č. TJ Desko Liberec, který uhrál 4,5 bodu. Čížek Jan se ziskem tři body se posunul v žebříčku o 35 míst dopředu a Čipl Jan s 3,5 bodu se posunul pře 20 míst výše. Šimonu Langovi tři body nestačily k obhájení startovního místa – všichni ŠK Světlá nad Sázavou.
Výsledky

Třetí turnaj – OPEN Šachové univerzity QCC České Budějovice – z celkové účasti 86 hráčů měl KŠSV i zde své zastoupení. Vítězem se stal Kotleska Roman Sokol Tábor se ziskem 7,5 bodu. Vyhodnocování bylo podle kategorií dle výše ELA. Nejúspěšnějším hráčem KŠSV v tomto turnaji byl Lukáš Kaňka TJ Spartak Pelhřimov, který se ziskem 5,5 bodu sice neobhájil své startovní místo, ale získal bramborou příčku v kategorii ELO 1600-1699. Ze stejného oddílu Martina Policara čtyři body posunuly o šest míst výše a byl zároveň nejlepším osmiletým hráčem tohoto turnaje, v kategorii ELO 1200-1299 skončil také na 4.příčce. Z TJ Náměšť nad Oslavou reprezentovali Vysočinu tři hráči. Jakub Zezula se ziskem pět bodů se posunul o sedm míst výše a bylo to šesté místo v kategorii ELO 1400-1499. Jeho bratr Matěj s 3,5 bodu se posunul o osm míst výše a bylo to první místo v kategorii 1100-1199. Markétě Šťávové zisk 2,5 bodu nestačil na obhájení startovního místa.
Výsledky

Zdroj: stránky pořadatelů

  • Facebook
  • Twitter