Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Svatomartinské rohlíčky znovu pomohou hendikepovaným z jihlavské Adapty

/
/
/
234 Zobrazení



I letos si budou moci Jihlavané dopřát v rámci Svatomartinských oslav oblíbené svatomartinské rohlíčky. Loni byl o rohlíčky s charitativním podtextem velký zájem. Pro letošek si tak Odlehčovací služba Adapta při Oblastní charitě Jihlava připravila raději dva stánky a počet rohlíčků byl navýšen.

Červený a bílý stan charity najdete na Masarykově náměstí v sobotu 11. listopadu od 11:11 až do příjezdu samotného Martina. Ti, kdo přispějí na pergolu pro hendikepované Adapťáky, si budou moci za odměnu vychutnat cukrářskou svatomartinskou specialitu.

„Loni u našeho stánku stála dlouhá fronta a rohlíčky mizely takřka před očima. Lidé byli neskuteční. Navíc na některé zájemce se nedostalo. Stále vidím smutné dětské oči, a tak jsme se rozhodli připravit dva stánky a více rohlíčků,“ přibližuje přípravu sbírky Jana Nagyová, vedoucí odlehčovací služby Adapta.

Připomeňme si, že sbírka Svatomartinský rohlíček byla inspirována životem a konáním dobra svatého Martina. Návštěvníci svatomartinských oslav v Jihlavě tak budou moci vykonat rovněž dobrý skutek a stán se alespoň na chvíli laskavým Martinem z Tours. A jak na to? Stačí přispět do zapečetěných pokladniček jihlavské Charity. Za odměnu obdržíte od pracovníků Adapty makové či ořechové rohlíčky dle vašeho výběru.

„Výtěžek sbírky nám pomůže realizovat projekt „Společně pod střechou“, který spočívá v pořízení pergoly na naši adapťáckou zahradu. Proto budeme moc rádi, když nás veřejnost podpoří. Děkujeme předem,“ dodává Jana Nagyová z Adapty.

Pergola bude určena pro klienty odlehčovací služby Adapta, osoby s mentálním, fyzickým nebo kombinovaným postižením a poslouží jako místo, které bude vytvářet příjemné venkovní posezení pro odpočinek, relaxaci, či různé terapeutické činnosti. Půjde o venkovní krytý a uzpůsobený prostor pro hendikepované, který bude místem setkávání a sociální interakce.

  • Facebook
  • Twitter