Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Svatební zvony pánů zlaté růže na začátku prázdnin na Roštejně

/
/
/
353 Zobrazení



Začátek prázdnin v sobotu 1. a v neděli 2. července bude patřit na hradě Roštejně hudbě, zazní Svatební zvony pánů zlaté růže. Návštěvníky zavedou kostýmované prohlídky do 14. století, do doby založení hradu Roštejna rodem pánů z Hradce.

Vystrojit veselku není nic jednoduchého. O to víc, když se má ženit jeden z urozených hradeckých pánů. Přípravy jsou tedy v plném proudu – taneční mistři vtloukají svým svěřencům do hlav módní tance, stolníci chystají svatební tabuli, služebné připravují novomanželské lože, kuchařky vaří, pečou a smaží svatební pokrmy a urození pánové mají plnou hlavu starostí se svatební smlouvou – prostě všichni mají plno práce a neví, kde jim hlava stojí… A každou chvíli má přijet nevěsta! Jenže místo ní se najednou objeví nějací hosté, kteří o sobě navíc tvrdí, že jsou z budoucnosti… Jak na ro rodina hradeckých pánů zareaguje, co vlastně obnášela a jak vypadala svatba ve středověku a zda se nakonec přece jen objeví očekávaná nevěsta… To zjistíte při návštěvě divadelních prohlídek Svatební zvony zlaté růže v podání Divadelního souboru Karla Čapka z Třeště.

Rezervace vstupenek je možná na tel. 733 161 817 (úterý-neděle 10.00-17.00).

  • Facebook
  • Twitter