Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Studenti stavební školy zdobí protihlukovou stěnu v Perknově

/
/
/
1213 Zobrazení



V rámci rekonstrukce železničního úseku Havlíčkův Brod-Okrouhlice vznikla nová protihluková stěna. Na jaře letošního roku se stavitelé nového úseku obrátili na vedení Střední průmyslové školy stavební ak. St. Bechyně v Havlíčkově Brodě, zda by se do úpravy stěny nezapojili studenti.


„Požádali nás, jestli bychom nepokreslili protihlukovou stěnu v železniční stanici Perknov-Havlíčkův Brod, protože nechtěli, aby se na ní objevily různé malůvky,“ vysvětluje Jan Ruml, učitel odborných předmětů, který zeď dlouhou asi 95 metrů se studenty kreslí. „Celý měsíc si koncept připravovala třída 1. A, všechny návrhy si žáci nejprve nakreslili na čtvrtky. Rozhodli se, že se na jednotlivých částech zdi objeví významné budovy nebo tradiční prvky států světa. V současnosti na zeď kreslí – sedm divů světa, americkou Sochu svobody, Londýn, římské Koloseum, Eiffelovu věž, Pražský hrad a další památky,“ dodává Jan Ruml, který od pondělí 21. května zahájil práce se studenty v rámci týdenní praxe. První den si studenti rozvrhli a rozkreslili jednotlivé kresby a postupně jednotlivé návrhy realizují do finálové podoby. „Některé části zdi jsou dokonce už hotové i barevně, například červené holandské tulipány nebo impozantní Socha svobody,“ uzavírá Jan Ruml.

  • Facebook
  • Twitter