Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Stolní tenisté HB Ostrov potřetí v historii v Lize mistrů

/
/
/
821 Zobrazení



Ještě než stolní tenisté HB Ostrov Havlíčkův Brod vykročí za obhajobou mistrovského titulu v české Extralize čeká je start v nejprestižnější evropské klubové soutěži. Úřadující čeští šampióni si potřetí v historii klubu zahrají Ligu mistrů.

Co víc, jednu ze skupin 1. kola této významné soutěže budou hostit doma v Havlíčkově Brodě. Dějištěm třídenního turnaje bude od 8. do 10. září Kulturní Dům Ostrov, který už hostil zápasy Ligy mistrů v letech 2014 až 2016.

V havlíčkobrodské skupině A se vedle domácího HB Ostrov dále představí španělský celek ASISA Borges Vall, italský tým Top Spin Messina Fontalba a portugalský GDCS Juncal. Ve všech třech případech se jedná o kluby, které pravidelně hrají evropské poháry. Dva ze tří soupeřů HB Ostrov dokonce dobře zná, potkal se s nimi v minulé sezóně 2021/2022. Zatímco s portugalským Junchalem hladce vyhrál 3:0, se španělským Borges Vall má HB Ostrov nevyřízené účty, když s tímto celkem letos v lednu smolně prohrál souboj o postup do semifinále Evropského poháru… „Vzhledem k tomu, že do další fáze Ligy mistrů postoupí jen vítěz skupiny, tak jsem s losem vcelku spokojený. Skupina nemá žádného velkého favorita, je hratelná, šanci na postup určitě máme. Byl bych hodně zklamaný, kdyby se nám postoupit nepodařilo,“ míní šéf HB Ostrov Miroslav Jinek, který věří v magickou sílu domácího prostředí a velkou podporu havlíčkobrodských fanoušků.

Liga mistrů ve stolním tenisu se vrací do Kulturního domu Ostrov

V hráčském kádru HB Ostrov došlo před novou sezónou k několika změnám. Za hrdinu letošního play-off Michala Obešla, který odchází do Řecka, bude havlíčkobrodský dres opět oblékat český reprezentant Pavel Širuček. V jeho případě se jedná o návrat do klubu, se kterým v letech 2013 až 2016 získal tři mistrovské tituly. Druhou novou tváří mužstva, které jako hrající trenér povede Dmitrij Prokopcov, je dvacetiletý stolní tenista z Ostravy Tomáš Martinko. Pro zápasy v letošních evropských pohárových soutěžích si šéf klubu Miroslav Jinek navíc pojistil služby zkušeného Michala Obešla, který ale jinak bude žít a trénovat se svou přítelkyní Konstantinou Paridiovou v Řecku.

Změnou prošel i post hlavního trenéra mužstva: dosavadní úspěšný kouč Bohumil Vožický má v klubu nově na starosti extraligový tým žen, A družstva mužů se ujal z pozice hrajícího kouče Dmitrij Prokopcov. Trenérský kádr HB Ostrov navíc posílil další navrátilec Tomáš Demek, který byl u prvních úspěchů havlíčkobrodského týmu v letech 2013 až 2016.

Soupiska HB Ostrov Havlíčkův Brod pro 1. kolo Ligy mistrů:
Pavel ŠIRUČEK, Tomáš TREGLER, Michal OBEŠLO, Tomáš MARTINKO, Dmitrij PROKOPCOV (hrající trenér), Bohumil VOŽICKÝ, Šimon JADRNÝ, Tomáš DEMEK.

Třídenní turnaj v Havlíčkově Brodě nabídne špičkový stolní tenis s tím, že příznivci domácího HB Ostrov uvidí své borce vždy na závěr programu. Čtyřnásobní čeští šampióni totiž budou hrát všechny své zápasy až večer od 19.00.

Termínů zápasů stolních tenistů HB Ostrov Havlíčkův Brod
Čtvrtek 8. září v 19.00: HB Ostrov – ASISA Borges Vall; pátek 9. září v 19.00: Top Spin Messina Fontalba – HB Ostrov; sobota 10. září v 19.00: HB Ostrov – GDCS Juncal.

Úvodní dějství letošní Ligy mistrů bude ve čtyřech skupinách hrát šestnáct mužstev. Do 2. kola této prestižní soutěže bylo přímo nasazeno osm nejlepších celků podle zvláštního žebříčku družstev ETTU. K nim se přidají vítězové skupin 1. kola a vytvoří čtyři skupiny po třech týmech, které pak budou usilovat o postup do čtvrtfinále. Týmy, jež v 1. kole Ligy mistrů neuspějí, budou pokračovat v Evropském poháru.

  • Facebook
  • Twitter