Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Rodáci se sešli v Michalovicích u Havlíčkova Brodu

/
/
/
994 Zobrazení



Po dvouletém čekání se do Michalovic u Havlíčkova Brodu sjeli rodáci. Setkání odložila koronavirová opatření, o to větší radost měli rodáci, když se konečně v rodné obci na Havlíčkobrodsku mohli osobně pozdravit a užít si sobotní odpoledne v závěru srpna.

Setkání se uskutečnilo na útulné michalovské návsi a až na večerní déšť vyšlo i počasí. Poslední sraz proběhl v roce 2015, na který letošní setkání navázalo. Tak jako na prvním setkání byla i letos pokřtěna nová kniha – tentokrát s názavem Michalovická stavení. Mapuje historii nejstarších chalup v obci a jejím autorem je stejně jako v případě první knihy o Michalovicích místní patriot a nadšenec Josef Kučera. „Za své úsilí mu byl již v minulosti udělen titul čestného občana, a i letos při následné autogramiádě knihy bylo vidět, jak si všichni jeho práce váží,“ uvedl starosta Roman Tecl.

Celým dnem provázel DJ Petr Koudelka, krátce po poledni tak mohla spustit dechová hudba Rebelka, která vyhrávala až do podvečerních hodin. Pro děti zahrálo Divadýlko Mrak, představili se Synové bouře se svým šermířským vystoupením a ohnivou show, k vidění byla hasičská a policejní technika, dále pak ukázky dravých ptáků a hadů a nechybělo ani stloukání másla spojené s ochutnávkou.  Místní hasiči předvedli precizní hasičský útok. Nejmenší si mohli užít i koňského povozu, skákacích hradů a malování na obličej nebo pletení copánků. Večer uzavřelo hudební duo Semrád a ohňostroj. Účastníci si pochutnali na grilovaném prasátku, dalším dobrém jídle a pití.

„Účast byla nad očekávání a z reakcí návštěvníků bylo vidět, jak se akce líbila a jak byli rádi, že se mohli po delším čase opět potkat a zavzpomínat na rodné hroudě,“ uvedl na závěr starosta Tecl s tím, že pořadatelé z řad zastupitelů obce, ženského klubu Vlasta a místního SDH byli také velmi spokojeni a měli radost, že jejich úsilí dopadlo na úrodnou půdu.

Autorem článku je Josef Čech.

  • Facebook
  • Twitter