Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Stolní tenisté HB Ostrov Havlíčkův Brod postupují do 1. ligy

/
/
/
1468 Zobrazení



Stolní tenisté HB Ostrov Havlíčkův Brod to dokázali. Po tři a půlhodinové bitvě udolali ve třetím rozhodujícím utkání finále play-off II. ligy ostravské „mladé pušky“ 9:5 a se svými věrnými fanoušky se radovali z postupu do I. ligy!

Po prvním utkání finálové série, které stolní tenisté HB Ostrov Havlíčkův Brod v Ostravě vyhráli přesvědčivě 9:1, čekal asi jen málokdo, že mladý ostravský celek boj o postup do první ligy ještě zdramatizuje. Jenže každé utkání je jiné. Mladí Ostravané hned následující den šokovali zaplněnou havlíčkobrodskou HB Ostrov Arénu skvělým výkonem a výhrou 9:4 si vynutili rozhodující, třetí zápas. Ten se odehrál opět na stolech vítěze základní části soutěže v Havlíčkově Brodě. A bylo to další velké drama. Ostravské „mladé pušky“ zlobily až do stavu 5:5. Domácí ale bojovali, šli tvrdě za svým cílem a odpor houževnatého soupeře nakonec zlomili. Od stavu 5:5 vyhráli čtyři zápasy v řadě a rozhodli o svém zaslouženém vítězství. Postup do po první ligy se tak stal realitou.

„Byli jsme v této finálové sérii favoritem. První zápas jsme to jednoznačně potvrdili a v Ostravě jsme vyhráli poměrně lehce 9:1. Druhé utkání se hrálo hned následující den. Přece jen jsme s Frantou starší ročníky a bylo to znát, zápas jsme prohráli 4:9. Přesto jsme stále věřili, že to rozhodující utkání doma zvládneme. Měli jsme týden odpočinek, trochu jsme potrénovali a to nám prospělo. Nebylo to však jednoduché. Zápas se lámal někde uprostřed, v sérii, kde Franta Kanta porazil Plachtu a Šimon Jadrný Vybírala. Pak už jsme to dotáhli do vítězného konce. Je to zasloužený úspěch celého našeho kolektivu,“ uvedl po rozhodujícím utkání v Havlíčkově Brodě David Štěpánek, který byl nejlepší hráčem celé finálové série. Z devíti zápasů vyhrál osm a výraznou měrou přispěl k postupu svého týmu do vyšší soutěže.

Oba zápasy v havlíčkobrodské Aréně se hrály ve vynikající atmosféře, kterou si pochvalovali stolní tenisté obou mužstev. A v Havlíčkově Brodě se už mohou těšit na novou sezonu, ve které HB Ostrov představí jako nováček první ligy.

Zrcadlo výsledků…

II. liga mužů – skupina B
Finále play-off

  1. zápas
    TJ Ostrava KST C – HB Ostrov Havlíčkův Brod 1:9
    Body: Marek Pawel GRELA 1 – David ŠTĚPÁNEK 3,5; František KANTA a Daniel BÁRTA po 2; Šimon JADRNÝ 1,5 bodu.
  2. zápas
    HB Ostrov Havlíčkův Brod – TJ Ostrava KST C 4:9
    Body: David ŠTĚPÁNEK a Šimon JADRNÝ po 2 – Vít KADLEC 3; Marek Pawel GRELA 2,5; Jakub PLACHTA 2; Adam ŠTALZER 1,5 bodu.
  3. zápas
    HB Ostrov Havlíčkův Brod – TJ Ostrava KST C 9:5
    Body: František KANTA 4; David ŠTĚPÁNEK 3; Šimon JADRNÝ 2 – Marek Pawel GRELA 2,5; Adam ŠTALZER 1,5; Jakub PLACHTA 1 bod.

  • Facebook
  • Twitter