Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V pátek a v sobotu tři podnapilí řidiči v rukou policistů na Vysočině

/
/
/
633 Zobrazení



V pátek 12. a v sobotu 13. dubna zadrželi policisté na třech místech Vysočiny tři řidiče, kteří před jízdou požili alkoholické nápoje, jeden z nich havaroval a z místa nehody ujel. Všichni přišli o řidičské oprávnění.

V pátek krátce po dvacáté hodině zastavili policisté z dopravního inspektorátu Havlíčkův Brod v Mírové ulici v Golčově Jeníkově u železničního přejezdu řidiče osobního auta Dacia. „Při kontrole se řidič podrobil dechové zkoušce, ta ukázala 1.00 promile alkoholu v dechu a stejný výsledek měla opakovaná dechová zkouška. Policisté devětapadesátiletého řidiče vyzvali, aby se podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve, což bezdůvodně odmítl,“ popsala první případ Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

V sobotu došlo okolo jednadvacáté hodiny večer k dopravní nehodě na silnici II/134 v katastru Batelova, mezi Batelovem a Novou Vsí. „Po příjezdu na místo policisté zjistili, že řidič osobního auta Škoda Octavia jel ve směru k Nové Vsi. Po projetí pravotočivé zatáčky při jízdě na přímém úseku přejel do protisměru, kde se střetl s osobním vozem Peugeot 307. Viník dopravní nehody, aniž by u nehody zastavil, pokračoval v jízdě a v Horní Vsi na Pelhřimovsku ho zastavila hlídka policejní stanice Počátky. Při nehodě nedošlo ke zranění osob. U sedmatřicetiletého řidiče osobního vozu Škoda Octavia policisté dechovou zkouškou odhalili 1,71 promile alkoholu v dechu. Pozitivní výsledek měly také opakované dechové zkoušky s hodnotami 1,78 promile alkoholu a 1,64 promile alkoholu v dechu,“ dodala tisková mluvčí s tím, že na vozidlech vznikla hmotná škoda v celkové výši 45 000 korun. „U řidiče druhého vozidla byla dechová zkouška negativní. Dalším šetřením ukázalo, že řidič osobního vozu Škoda Octavia nepoužil za jízdy za snížené viditelnosti stanovené osvětlení – jeho auto nebylo během jízdy osvětleno. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ doplnila Dana Čírtková.

Třetího hříšníka zadrželi policisté z Počátek v sobotu 13. dubna časně ráno kolem druhé hodiny ranní v osobním autě Škoda Fabia v Žirovnici. „Řidič jel od domu na Husově náměstí a odkud pokračoval v jízdě ulicí Nerudovou, Komenského na Havlíčkovo náměstí, kde ho kontrolovali policisté. Vyzvali ho k předložení dokladů potřebných pro řízení a provoz vozu. Poté ho vyzvali k provedení dechové zkoušky, jejíž výsledek byl pozitivní. Vykázal hodnotu 2,03 promile alkoholu v dechu. Pozitivní dechové zkoušky měly také opakované dechové zkoušky – 1,95 promile alkoholu a 1,84 promile alkoholu v dechu. Policisté šestačtyřicetiletému řidiči na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu,“ uzavřela třetí případ Dana Čírtková s tím, že ve věci policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

  • Facebook
  • Twitter