Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Stingův kytarista Dominic Miller zahraje v Humpolci s Vojtěchem Dykem

/
/
/
622 Zobrazení



Kytarista Dominic Miller, známý zejména mnohaletou spoluprací se Stingem, zavítá v rámci svého evropského turné také do Česka. Jediná zastávka v ČR na tour k novému albu bude v Humpolci. Hostem jedinečného hudebního večera bude zpěvák Vojtěch Dyk. V neděli 23. dubna představí Dominic Miller v divadelním sále humpoleckého kina českým fanouškům především skladby ze svého nového sólového alba Vagabond.

Rodák z Buenos Aires platí v hudebním světě za vrcholného profesionála a jeho těsné propojení se Stingem trvá již desítky let. Podílí se na Stingově produkci nejen jako kytarista, ale i jako skladatel a aranžér. Ze společné tvorby lze jmenovat především světoznámou píseň Shape Of My Heart.

Autorskou hudbu Dominica Millera v mnoha ohledech určují jeho kořeny. Narodil se v Argentině irsko-americkému páru, studoval v Anglii a dnes žije ve Francii. Jako hudebník tedy ve své tvorbě spojuje to nejlepší ze starého i nového kontinentu.

„Jsem silně ovlivněn tím, jaký má Sting smysl pro harmonii, i stylem jeho skládání textů a písní. Já zkouším to samé aplikovat do instrumentální hudby. Vyjadřuji se pomocí hudebních aranžmá,“ netají se sám Miller svou inspirací. Sting svého spoluhráče také velmi obdivuje a k jeho tvorbě se vyjádřil takto: „Kdykoliv Dominic hraje na kytaru, vytváří jedinečné barvy a celé spektrum emocí, ojedinělou architekturu ticha, melodie i resonancí. Dokáže hudbou pozvednout ducha do jiných sfér.“ Kromě Stinga spolupracoval Miller také s mnoha dalšími osobnostmi, například s Paulem Simonem, José Carrerasem, Philem Collinsem, Paulem Youngem, Manu Katchém, Chrisem Botám a dalšími.

Hostem večera bude zpěvák Vojtěch Dyk

Kapela vystoupí ve složení: Dominic Miller (kytara), Nicolas Fiszman (baskytara), Jacob Karlzon (piano), Ziv Ravitz (bicí). Hostem ojedinělého hudebního večera v Humpolci bude Vojtěch Dyk, a tak se diváci mohou těšit na několik společných písní.

Koncert přináší Městské kulturní a informační středisko v Humpolci ve spolupráci se Zdeňkem Rýznerem a Janou Hruškovou. Prodej vstupenek online na www.infohumpolec.cz nebo osobně v infocentru Humpolec. Sponzorem akce je HRANIPEX, a. s., a fabrika hotel.

  • Facebook
  • Twitter