Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Stavba parkoviště P+R v Jihlavě pokračuje

/
/
/
623 Zobrazení



Jihlava ukončila zadávací řízení na zhotovitele stavby parkoviště P+R a úpravy křižovatky ulice Žižkova – Rantířovská. Zástupci vybraného dodavatele, společnosti EUROVIA CS, převzali staveniště na začátku června tohoto roku. Celý projekt za více jak 33 milionů korun bez DPH by měl být dokončen v květnu příštího roku a bude rozdělen na dvě etapy.

„V první etapě, jejíž termín dokončení byl stanoven na konec letošního října, vznikne parkoviště s celkovou kapacitou 110 parkovacích míst, přilehlá zastávka MHD ve směru do města a navazující chodník. Ve druhé etapě pak vše související s úpravou křižovatky a vybudování nového vstupu na hřbitov z předmětného parkoviště,“ uvedl náměstek pro oblast rozvoje města Jihlavy Petr Laštovička. Vybudování parkoviště P+R, navazujících zastávek MHD a související infrastruktury je spolufinancováno dotací z Integrovaného regionálního operačního programu.

Celý projekt se o rok opozdil kvůli kritické ekonomické situaci předchozího zhotovitele stavby společnosti PSJ, jež vyústila v insolvenční řízení, které stále probíhá. „Stavební práce nebyly řádně dokončeny, neboť předchozí zhotovitel stavby staveniště opustil,“ dodala vedoucí odboru rozvoje města Alena Kottová.

Nové automaty na jízdenky
Zastupitelstvo města na svém červnovém zasedání zároveň schválilo dotaci 800 tisíc korun pro Dopravní podnik města Jihlavy, a to na zakoupení a instalaci dvou jízdenkových automatů.

„Je povinností statutárního a krajského města, aby na dopravních terminálech a P+R parkovištích, na která chceme směřovat dopravu mimojihlavských, mělo jízdenkový automat,“ zmínil při červnovém zasedání zastupitelstva náměstek Petr Laštovička.

  • Facebook
  • Twitter