Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Staročeské Velikonoce v Selském muzeu Michalův statek

/
/
/
1092 Zobrazení



Spolek pro obnovu Českého království pořádá už tradičně Staročeské Velikonoce v Selském muzeu Michalův statek v Pohledi u Světlé nad Sázavou. Na sobotu 20. a v neděli 21. dubna připravili pořadatelé pro návštěvníky program.

Na velikonoční svátky zahájí Selské muzeum Michalův statek v Pohledi letošní turistickou sezonu. „Nahlédneme opět do života obyvatel selského statku o velikonočních svátcích v časech před zrušením poddanství v Čechách. Vyzdobená světnice s prostřenou tabulí ukáže, co se o velikonocích jedlo a pilo. Pokud to dovolí podmínky na dvoře, budou k vidění i ukázky některých jarních prací a příprava polního nářadí. Návštěvníci uvidí také naší krávu a jalovičku původního českého plemene česká červinka.
V sobotu vystoupí folklorní soubor Škubánek se svým velikonočním programem s vynášením smrtky, dívčí koledou s novým lítem a obchůzkou s řehtačkami,“ popisuje starosta Pohledi a správce statku Jindřich Holub.

České plemeno česká červinka, archiv Vysočina-news.cz

Po oba dny dopoledne bude hrát Kočovné loutkové divadlo Rózy Blechové pohádku Perníková chaloupka a hru o Režné paní motivovanou místní pověstí. V přilehlé staročeské hospodě můžete ochutnat tradiční velikonoční jídla. Otevřeno je po oba dny od 10.00 do 17.00.

  • Facebook
  • Twitter