Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Soutěž O nejkrásnější knihy na 32. Podzimním knižním veletrhu

/
/
/
514 Zobrazení



Krajská knihovna Vysočiny pod záštitou hejtmana Kraje Vysočina a ve spolupráci s Krajem Vysočina, městem Havlíčkův Brod, Tiskárnami Havlíčkův Brod, a.s., a Českým rozhlasem Vysočina vyhlašuje v rámci 32. Podzimního knižního veletrhu v Havlíčkově Brodě soutěž O nejkrásnější knihy.

Přihlášeny mohou být knihy vydané od září 2021, které budou doručeny do uzávěrky 9. září 2022.

Soutěž je rozdělena do čtyř kategorií:
Kraj Vysočina udělí cenu za nejkrásnější knihu Vysočiny. Tato kategorie je určena knihám, které obsahově a tematicky souvisí s Krajem Vysočina. Není podmínkou, aby jejich nakladatelé či autoři z Vysočiny pocházeli. Cena je dotována částkou 60 000 Kč, která bude rovným dílem rozdělena mezi autora a nakladatele vítězného titulu.
Město Havlíčkův Brod tradičně uděluje cenu za nejkrásnější knihu veletrhu. Do této kategorie mohou být přihlášeny jak tituly beletristické, tak naučné. Knihy nemusí souviset s Krajem Vysočina. Vítězný nakladatel získá částku v hodnotě 40 000 Kč a prostor k propagaci v síti knihkupectví Kanzelsberger, a. s.
Pro autory a nakladatele knih pro děti je určena cena Tiskáren Havlíčkův Brod, a.s., za nejkrásnější dětskou knihu. Vítězný vydavatel získá slevu na výrobu budoucí publikace v Tiskárnách Havlíčkův Brod, a. s., a to ve výši 32 000 Kč.
V těchto třech kategoriích hlasuje odborná porota složená z pracovníků kulturních institucí Kraje Vysočina, jejímž předsedou bude pro tento rok knihovník, publicista a spisovatel Jaroslav Císař.
Čtvrtou kategorií soutěže O nejkrásnější knihy je Cena čtenářů Krajské knihovny Vysočiny a posluchačů Českého rozhlasu Vysočina. Do ní jsou automaticky nominovány tituly přihlášené do kategorie Kraje Vysočina. Vítěz je vybírán širokou veřejností v anketě umístěné na webových stránkách Českého rozhlasu Vysočina.

Ceny za nejkrásnější knihy budou vyhlášeny na slavnostním večeru uspořádaném prvního dne konání 32. Podzimního knižního veletrhu v Havlíčkově Brodě.

Zájemci o přihlášení do soutěže mohou knihy zasílat v jednom exempláři do 9. září 2022 na adresu: Krajská knihovna Vysočiny, Petr Bobek, Žižkova 4344, 580 01 Havlíčkův Brod, e-mail: bobek@kkvysociny.cz, tel. 724 300 025. K zaslaným knihám je třeba připojit vyplněnou přihlášku a v ní uvést, do jaké kategorie jsou přihlašovány. Oproti minulým ročníkům je možné jeden titul přihlásit pouze do jedné kategorie.

Úvodní ilustrační foto: archiv Vysočina-news.cz

  • Facebook
  • Twitter