Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Zastávky Chlumova se v Jihlavě proměňují v moderní dopravní terminál

/
/
/
446 Zobrazení



V Havlíčkově ulici v Jihlavě začala rekonstrukce a modernizace stávajícího přestupního uzlu veřejné hromadné dopravy tvořeného zastávkami MHD Chlumova. Stavba bude trvat až do konce letošního roku.

Během té doby budou vozy MHD zastavovat na náhradních zastávkách, které jsou umístěny v obou směrech o přibližně 70 metrů níže směrem ke Kauflandu. Cestující MHD a pěší získají nový bezbariérový osvětlený přechod s ostrůvkem, který nahradí stávající provizorní přechod pro chodce, širší chodníky, nové pěší spojky a moderně řešené zastávky s většími přístřešky pro cestující s bočním zasklením.

„Povrch zastávky směrem z centra bude kvůli bezpečnosti při brždění těžkých vozů z kopce proveden jako betonová deska, zastávka ve směru do centra bude s ohledem na vedení inženýrských sítí pouze předlážděna,“ doplnil Jan Koubek z odboru rozvoje města Jihlavy.

Zastávky Chlumova jsou po těch na Masarykově náměstí nejfrekventovanějšími v Jihlavě. Vedou zde čtyři trolejbusové a čtyři autobusové linky, ve špičce zde zastaví přes 20 spojů za hodinu v každém směru. Denně ji využije k nástupu a výstupu téměř 3000 cestujících. Stavba potrvá do konce tohoto roku a vyjde na 8,1 milionu korun. Projekt je podpořen dotací z Integrovaného regionálního operačního programu. Do příštího léta bude upraven také dopravní terminál u hlavního vlakového nádraží.

Rekonstrukce těchto dopravních terminálů v Jihlavě probíhá v souladu s opatřením Integrovaného plánu rozvoje území Jihlavské sídelní aglomerace Výstavba a rekonstrukce dopravních terminálů, který kromě dvou zmíněných přestupních uzlů obsahuje také již vybudovaný nový dopravní terminál Na Dolech. Proces výstavby a rekonstrukce dopravních terminálů v Jihlavě bude završen výstavbou Centrálního dopravního terminálu v místě stávajícího městského vlakového nádraží, která by měla začít v roce 2024.

  • Facebook
  • Twitter