Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Sníh a nižší teploty komlikují od pátečního odpoledne provoz na silnicích Vysočiny

/
/
/
509 Zobrazení



V pátek 26. listopadu kolem třinácté hodiny začalo na Vysočině sněžit. Ve vyšších polohách zůstával na silnici sníh ležet, ujížděl se a někteří řidiči měli problémy se sjízdností. Policisté zaznamenali zvýšený počet volání na linku 158 a vyšší počet dopravních nehod.

„Policisté na integrovaném operačním středisku přijali odpoledne od 13.00 do 18.00 více než šest desítek volání, která se týkala problematiky sjízdnosti silnic a oznámení o dopravních nehodách. Dopravní policisté vyjížděli šetřit více než 40 dopravních nehod, které se zatím obešly bez zranění. Největší problémy se týkají Žďárska a Třebíčska, problémy hlásí i ostatní regiony kraje,“ uvedla Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

Podle informací policistů blokují silnice na mnoha místech kamiony, které nemohou vyjet ve stoupání. „O všech problémech ve sjízdnosti naši operační důstojníci informují dispečery Krajské správy a údržby silnic Kraje Vysočina, aby silničáři problematické úseky operativně ošetřili,“ dodala tisková mluvčí.

V souvislosti se změnou klimatických podmínek apelují policisté na řidiče, aby k jízdě využívali pouze vozidla, která mají předepsané zimní pneumatiky s dostatečnou hloubkou dezénu. „Na řidiče apelujeme, aby při současné změně počasí, zejména na zasněžených komunikacích jezdili opatrně, aby nepřeceňovali své schopnosti a přizpůsobili rychlost jízdy aktuálnímu stavu komunikaci, povětrnostním podmínkám, a také svým řidičským schopnostem. Pokud řidič vyjede na silnice s letními pneumatikami, hrozí mu pokuta ve výši 2000 korun v příkazním řízení. Tato okolnost se v případě dopravní nehody vždy zaznamená do protokolu o dopravní nehodě. Potom může mít řidič problémy při případném krácení pojistného plnění,“ uzavřela Dana Čírtková.

  • Facebook
  • Twitter