Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Školáci z Ořechova postoupili do finále kuchařské soutěže

/
/
/
661 Zobrazení



Úspěch slaví v Ořechově u Velkého Meziříčí, děti z místní mateřské školy se znovu dostaly do celostátního finále dětské kulinární soutěže Finále Zdravé 5. Finále proběhne účasti 20 nejlepších týmů z Čech a Moravy v sobotu 9. června ve středisku Plechárna v Praze na Černém Mostě.
„Letošní ročník dětské kulinární soutěže přilákal 437 tříčlenných týmů ze všech koutů Česka. Máme velkou radost ze zajímavých zdravých receptů i z nápadů na společně strávené chvíle nad připraveným pohoštěním s těmi, kterým stojí za to udělat radost. Věříme, že se nám podařilo na mnoha místech podnítit hezkou tradici setkávání se u zdravých pochoutek,“ prozradila Eva Nepokojová, manažerka programu Zdravá 5.

Do celostátního finále soutěže postoupilo v každé ze čtyř kategorií pouze pět nejlepších přihlášených projektů z celé republiky. Na dvacítku tříčlenných dětských partiček čekají v Praze dvě disciplíny – studené pohoštění dle vlastního výběru a vědomostní kvíz. „Úkolem soutěžících bude vše nejen hezky naaranžovat, ale také vybrat suroviny tak, aby tvořily nutričně vyvážený pokrm,“ upřesňuje Eva Nepokojová. Vítězný tým z každé kategorie za odměnu stráví zážitkový víkend v Ekocentru Orlov u Příbrami.

Na finále se chystají děti ze školky v Ořechově
Z Kraje Vysočina se do finále dostal tým z Mateřské školy Ořechov, která v loňském ročníku soutěže tuto kategorii vyhrála. Letos si tým Veverky Čiperky připravil Cizrnové jednohubky a pozval na hostinu velitele místních dobrovolných hasičů pana Antonína Blahu. „Pan velitel nás po celý rok učí dodržovat protipožární bezpečnost, ukazuje nám zásahovou techniku, hasičskou zbrojnici a čte příběhy s hasičskou tématikou. U nás na vesnici platí, že každý muž je buď dobrovolný hasič, nebo myslivec. Ořechovský Sbor dobrovolných hasičů letos oslaví 95 let od svého vzniku,“ vysvětlují Veverky Čiperky Anetka, Milánek a Gabrielek.

Nadační fond Albert poskytuje školám všechny své projekty zdarma.
Více o pravidlech a termínech soutěže naleznete na www.zdrava5.cz.

  • Facebook
  • Twitter