Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Skauti až do čtvrtečního večera rozvážejí po Jihlavě betlémské světlo

/
/
/
667 Zobrazení



Podobně jako v Havlíčkově Brodě a na dalších místech Vysočiny nabízejí den před Štědrým dnem skauti zájemcům Betlémské světlo. Kvůli pandemické situaci se světlo letos podobně jako loni opět předává pod širým nebem. Stačí vyplnit registrační formulář a požádat si v něm o termín převzetí světla.

Každý, kdo má o Betlémské světlo zájem a bydlí v Jihlavě či jejím nejbližším okolí, může vyplnit formulář a požádat skautky a skauty o přinesení betlémského světla. „Prosíme vás, abyste si vybrali všechny termíny, které jsou pro vás akceptovatelné, velmi nám tím ulehčíte koordinaci celé akce,“ žádá za skautské středisko Divočáci Jihlava Natálie Škrdlová a dodává: „Jakmile budeme vědět, kdy vám Betlémské světlo předáme, dostanete na uvedený email potvrzení o termínu předání. “

Betlémské světlo je světlo zažehnuté v Betlémě, které následně putuje do Rakouska, a odsud následně do celé Evropy. V České republice se jeho šíření ujímají právě skauti, kteří jej rozváží po celé republice. Betlémské světlo je především symbolem míru a přátelství.

Více informací o Betlémském světle.

  • Facebook
  • Twitter